Književni susreti Think Tank Town, na kojima učestvuju istaknuti domaći i strani književnici, publicisti, dramaturzi i kritičari, u organizaciji „časopisa za Balkan“ Think Tank, otvoreni su 4. oktobra u Kulturnom centru Leskovca, a trajaće do nedelje, 7. oktobra. Među učesnicima književnih susreta su Vida Ognjenović, Teofil Pančić, Slobodan Ivković i Jelena Bogavac iz Beograda, filmski scenarista Čarls Alverson iz Londona, pisac Igor Mandić iz Zagreba, Boris Dežulović i Predrag Lucić iz Splita i Zoran Ćirić iz Niša.

Književni susreti Think Tank Town, na kojima učestvuju istaknuti domaći i strani književnici, publicisti, dramaturzi i kritičari, u organizaciji „časopisa za Balkan“ Think Tank, otvoreni su 4. oktobra u Kulturnom centru Leskovca, a trajaće do nedelje, 7. oktobra. Među učesnicima književnih susreta su Vida Ognjenović, Teofil Pančić, Slobodan Ivković i Jelena Bogavac iz Beograda, filmski scenarista Čarls Alverson iz Londona, pisac Igor Mandić iz Zagreba, Boris Dežulović i Predrag Lucić iz Splita i Zoran Ćirić iz Niša. U pratećem programu planirani su rok i džez koncerti, kao i okrugli sto na temu „Književna periodika na Balkanu“.
Leskovački književnik i urednik časopisa Think Tank, Saša Stojanović, kaže da je cilj ovih susreta „povezivanje pokidanih književnih veza na Balkanu“. „Prošlo je vreme čopora. Vreme je da vukovi samotnjaci dobiju reč. Želimo da čujemo šta se dešava u drugim kulturama i književnostima, koliko smo slični i koliko smo različiti“, kazao je Stojanović, a prenosi Beta. Novinar splitskog lista Feral Tribjuna, Boris Dežulović rekao je juče, prilikom susreta književnika u Leskovcu, da su srpski i hrvatski političari uvalili narod u rovove, a da su se međusobno svih ovih godina odlično razumevali. „Oni funkcionišu izvanredno, nisu imali nikakve nesporazume sve ovo vreme. Oni su nas uvalili u rovove, uvalili su nam puške, dali municiju. Ali, oni sami sa sobom nisu imali nikada nikakvih problema, nisu morali da organizuju književne susrete da bi se nalazili jer se sasvim normalno sreću sve ove godine… Ovo je prvi susret književnika u Leksovcu, a političari su se dosad sreli najmanje sedamnaest puta“, rekao je on, a prenosi FONET.
Program za 6. oktobar: „Biblioteka: Mikro i makrokosmos“, Jasmina Ninkov (11.00); „Pozorište: Između književnosti i igre“, Jelena Bogavac (13.00); Okrugli sto „Književna periodika na Balkanu“, učestvuju Zoran Roško (Zarez), Mirko Demić (Koraci), Emir Imamović Pirke (Dani), Zoran Pešić Sigma (Gradina), Igor Isakovski (Blesok), Laslo Blašković (Polja), Saša Stojanović (Think Tank), Dragan Radović (Pomak) i Dimitrije Tasić (Naše stvaranje) od 17 sati; Ljubomir Živkov – „Retrovizor“, „Lisica i ždral“, „Dnevnik amatera“, „Second Hand“ (19.00); Kruno Lokotar – „Novi vetrovi hrvatske književnosti“ (21.00); Bojan Ilić Bokerini i „Paganska ljubav“, „Monolit u plastu sena“ – slemovanje (23.00).
Program za 7. oktobar: Iztok Sitar „Strip i književnost“ (12.00); Predrag Ž. Vajagić „Publicistika i književnost“ (13.00); „Šakom u glavu“, učestvuju: Saša Ćirić (Beton), Dejan Kostić Trash, Dejan Stojiljković Pressing, Saša Stojanović Think Tank (17.00); Vladimir Kopicl „Književnost i propast“ (19.00); Svečano zatvaranje – najavljen ministar kulture Vojislav Brajović, koji se nije pojavio na otvaranju (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari