Maternji jezik za nastavnike u školama i predškolskim ustanovama, tema je treće srpske državne konferencije, koja se održava u Stokholmu 4. i 5. oktobra 2007, u prostorijama Državne uprave za unapređenje školstva. Na programu u petak, 5. oktobra u 9 sati je razgovor sa pesnikinjom Eleonorom Luthander, srpsko švedskom spisateljicom.

Maternji jezik za nastavnike u školama i predškolskim ustanovama, tema je treće srpske državne konferencije, koja se održava u Stokholmu 4. i 5. oktobra 2007, u prostorijama Državne uprave za unapređenje školstva. Na programu u petak, 5. oktobra u 9 sati je razgovor sa pesnikinjom Eleonorom Luthander, srpsko švedskom spisateljicom. Posle osveženja uz mali koncert, o novostima u nastavi na maternjem jeziku govoriće Mats Venerholm iz Uprave za unapređenje školstva u Švedskoj. Konferencija se organizuje uz pomoć Ane Šebešćen, profesora srpskog jezika iz Halmstada i Petera Pavlova iz Jencepinga, urednika sajta maternjeg jezika „Tema srpski“.
Ova konferencija se održava sa ciljem da se nastavi i proširi diskusija oko sajta za srpski jezik kao nastavnog sredstva, kao i da se produbi saradnja nastavnika srpskog jezika uz pomoć interneta, po pitanju razmene iskustava ali i održavanja neformalnih kontakata za vreme školskih odmora i u slobodnom vremenu. Jedan od ciljeva konferencije je i uključivanje kompetentnih predavača i pisaca radi stalnog stručnog usavršavanja nastavnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari