U Ateljeu 212 započele probe komada "Posaditi drvo" 1Foto: Promo

Na sceni „Petar Kralj“ Ateljea 212, danas su započele probe komada „Posaditi drvo“ ruskog savremenog dramatičara Alekseja Žitkovskog, čije drame do sada nisu izvođene na našim pozorišnim scenama, a reditelj je Pavle Terzić.

Ova, kako sam pisac određuje „šala u jednom či, nu“, prati sudbinu oca koji sledi tradiciju da svaki čovek u svom životu mora da sagradi kuću, podigne sina i posadi drvo…

Ali, taj večni nesporazum između očeva i sinova, tradicionalnog i modernog, postaje apsurdan u dodiru sa stvarnim svetom koji je u međuvremenu postao licemerni poligon, na kojem su stare ideale i uverenja zamenili profit i privatno vlasništvo.

„Posaditi drvo“ je mala, duhovita priča o tome, o velikim i ozbiljnim stvarima, koja nas vraća na pitanje šta, zapravo, znači sagraditi kuću, podići sina i posaditi drvo, i da li je ispunjenje formalnog zahteva ovog načela dovoljno da se bude čovek.

Dramu Žitkovskog preveo je Novica Antić, a glavne junake igraju Branimir Brstina, Marko Pavlović, Stojša Oljačić i Nikola Štrbac.

U autorskoj ekipi predstave su i dramaturškinja Jelena Mijović, kostimografkinja Dragica Laušević. scenograf Miloš Todorović, kompozitor Božidar Podunavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari