U Kikindi internacionalni simpozijum "Terra", učestvuje šestoro vajara 1Foto: M.P./Danas

U Kikindi počinje 41. Internacionalni simpozijum skulture od terakote „Terra“, koji će ove godine okupite šestoro vajara iz četiri različite zemlje.

Organizator simpozijuma je Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“,  gde kažu da će učesnici simpozijuma do kraja meseca boraviti i stvarati u nekadašnjoj fabrici crepa iz 1895. godine gde ja sada smešten preuređeni Atelje „Terra“.

U radu 41. Internacinalnog simpozijuma skulture od terakote u Kikindi učestvuju vajari Julija Klem iz Nemačke, Ivana Radovanović iz Crne Gore, Bernar Ridiger iz Francuske,  i troje srpskih umetnika – Aleksandar Bunčić, Lazar Marković i Bogdan Vukosavljević.

Njihove skulture, nastale u radu Ateljea „Terra“ ostaju u fundusu, objašnjava ogranizator manifestacije.

Simpozijum terakote otvara se u sredu, 6. jula u 19 časova svečanim konertom orkestara i horova u centru Kikinde, gde će biti izložene skulture prošlogodišnjih učesnika ove manifestacije.

Promenadni koncert održaće Duvački orkestar DVD Kikinda, nakon koga nastupa mešoviti hor „Kornelije Stanković“. Na otvaranju će, pored predstavnika lokalne samouprave, biti i predstavnik Ministarstva kulture kao i likovni kritičar Sava Stepanov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari