U Vranju otvorena izložba slika Vesne Marinković Stanković 1Foto: I. T.

U dve vranjske Galerije juče je otvorena velika izložba slika eminentne vranjske umetnice Vesne Marinković – Stanković, na kojoj je izloženo čak 85 slika.

Ljubitelji likovne umetnosti i Vesninog stvaralaštva najpre će imati priliku da u Galeriji Narodnog muzeja pogledaju izložbu Magični svet retrospektiva, a pola sata kasnije i nove radove, u Galeriji Narodnog univerziteta, takođe iz edicije Magični svet – Ljubav.

Vesna Marinković – Stanković rođena je 1962. godine u Nišu. Završila je srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu. Diplomirala je 1987.godine u klasi M.V. Mirskog na odseku za primenjeno slikarstvo fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Živi i radi u Vranju kao voditelj Likovne radionice Narodnog Univerziteta. Likovna radionica je 1997. godine dobila nagradu 7. septembar za izuzetne doprinose u razvoju kulture grada Vranja.

Iza sebe ima plodan umetnički rad i brojne samostalne izložbe, a izlagala je na preko šezdeset kolektivnih izložbi i na više bijenala od kojih su neka imala međunarodni karakter.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari