Centar za savremenu igru Body Shop teatar, uz podršku američke ambasade u Beogradu, organizuje peto izdanje Body Shop festivala čija će finalna prezentacija biti upriličena u petak 23. februara od 21 sat, na Velikoj sceni Doma kulture „Vuk Karadžić“. Ovogodišnji Body Shop festival protiče u znaku američkog plesača, koreografa i pedagoga Džoa Alegada, koji od 13.

Centar za savremenu igru Body Shop teatar, uz podršku američke ambasade u Beogradu, organizuje peto izdanje Body Shop festivala čija će finalna prezentacija biti upriličena u petak 23. februara od 21 sat, na Velikoj sceni Doma kulture „Vuk Karadžić“. Ovogodišnji Body Shop festival protiče u znaku američkog plesača, koreografa i pedagoga Džoa Alegada, koji od 13. februara drži plesne radionice za tridesetak polaznika iz beogradske i novosadske baletske škole, čiji će rad biti demonstriran u petak.
Body Shop teatar uspostavlja platformu za saradnju sa svim akterima na sceni savremene umetničke igre, uključujući Plesni savez Srbije, Madlenianum, pojedine plesne trupe i baletske škole u Srbiji. Sam jednodnevni festival predstavlja mesto susreta, radnog druženja i razmene iskustva.
Džo Alegado je nekadašnji član ansambla Alvina Ejlija i prvak u plesnoj trupi Hoze Limona, kulturni ambasador SAD, i predavač na brojnim američkim i evropskim školama umetničkog plesa. Nakon šestogodišnje pauze, 2004. se vratio na scenu nastupom na bečkom festivalu Black Dance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari