Preminula Ajrin Kara, pevačica hitova "Flešdensa" 1Foto: Screenshot

Pevačica i glumica Ajrin Kara, najpoznatija po izvođenju naslovnih pesama filmova iz 1980-ih “Fejm”, i “Flešdens” umrla je u 63. godini, piše Index. hr

Vest je potvrdila njena publicistkinja Džudit A. Mus na Tviteru, koja je otkrila da je Ajrin umrla u svom domu na Floridi.

Uzrok smrti trenutno nije poznat.

„Ovo je apsolutno najgori deo za publicistkinju. Ne mogu verovati da sam ovo morala napisati, a kamoli objaviti. Molim vas da podelite svoje uspomene i sećanja na Irene. Pročitaću ih sve i znati da se Irene smeši s neba. Obožavala je svoje fanove.”

Kako prenosi RTS, Kara je bila profesionalac u muzičkom svetu, plesu i glumi, i još se kao dete pojavljivala na različitim scenama i televiziji, uključujući nastupe na Pi-Bi-Es-u i u emisiji Džonija Karsona sedamdesetih godina prošlog veka.

Ipak, dodaje se na RTS, pravu slavu je stekla kada je 1980. dobila ulogu u mjuziklu Fejm. Prvobitno je dobila ulogu plesačice, ali je potom za nju napisana i uloga Koko Ernandez. Naravno – otpevala je naslovnu numeru.

Bila je nominovana za dva Gremija nakon tog mjuzikla, za najboljeg novog izvođača i najboljeg ženskog pop vokalnog izvođača.

Zatim je osvojila Gremi i Oskara 1984. sa naslovnom numerom za Flešdens – film u kojem je Dženifer Bils glumila ambicioznu plesačicu, piše RTS.

Nastavila je sa svojom karijerom u glumi i muzici, pojavljujući se u filmovima kao što su DC Cab i City Heat i raznim televizijskim emisijama. Takođe je nastupala u živom pozorištu i mjuziklima.

„Ajrinina porodica je zatražila privatnost dok tuguje zbog gubitka. Bila je prelepa i nadarena duša čije će nasleđe zauvek živeti kroz njenu muziku i filmove“, objavila je Musova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari