Uz vatromet i pesmu otvoren drugi "Novosadski Winter Fest" 1

Drugi „Novosadski Winter Fest“ svečano je otvoren juče na Trgu slobode. Festival je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu koji je poželeo dobrodošlicu Novosađanima i turistima.

– Desetine hiljada ljudi, prošle godine tokom ove manifestacije, zastalo je na Trgu slobode da se ugreje uz dobru atmosferu, hranu i piće, i da se provoza kočijama. Drago mi je što će i ove godine novosadske ulice i trgovi biti koncertni podijumi, mesta puna ljubavi i davanja, i da će veliki broj turista posetiti Novi Sad za vreme zimskih praznika. Ove godine, turistička sezona bila je rekordna u našem gradu. To nam pokazuje da je Novi Sad prepoznat od strane turista, da je grad koji aktivno živi, kao i to da se svaki dinar uložen u ovakve manifestacije višestruko vraća Gradu Novom Sadu – rekao je Radojević.

Raspevana jelka ponovo je zasijala na Trgu slobode, a priliku da na njoj nastupaju prvi u ovoj godini imali su članovi hora “Šareni vokali” iz Sombora kojima se kao specijalna gošća pridružila Ana Štajdohar. Nakon njihovog nastupa usledio je vatromet, čime je i svečano započela praznična čarolija u centru Novog Sada. Veče je zatvoreno sjajnim nastupom benda „Amajlija“.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18 sati. Svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. „Novosadski Winter Fest“ otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

Sve informacije i svakodnevni program mogu se pronaći na zvaničnom sajtu www.winterfest2017.rs, Fejsbuk stranici – Novosadski Winter Fest, a video zapise na Youtube kanalu – Novosadski Winter Fest. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu i kompanije Heineken i Vojvođanska banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.