Virtuelna proslava godišnjice hora Pannonica 1Foto: Hor Pannonica

Pet godina rada mešovitog zrenjaninskog hora Pannonica obeleženo je snimanjem spota u kućnim uslovima, bez zajedničkog okupljanja čime su pevači ovog hora podržali akciju #OstaniKodKuće. U projektu je učestvovalo 35 pevača, čak i nekadašnji horisti koji su svoje snimke poslali sa različitih strana sveta a jedna snimak stigao je iz Kine.

– Svaki pevač koji je imao tehničkih mogućnosti je snimio video snimak u kućnim uslovima, na kojem peva svoj glas, takođe u kućnim uslovima urađena je montaža gde su svi video snimci povezani zajedno i mi smo oduševljeni rezultatom. Ovo je bio ogroman izazov za pevače jer smo mi amaterski ansambl i nikada pred sobom nismo imali ovakve tehničke i vokalne zahteve – objašnjava dirigentkinja Zorica Kozlovački.

Virtuelna proslava godišnjice hora Pannonica 2
Foto: Hor Pannonica

Prema njenim rečima, hor je izabrao kompoziciju “Ukuthula” tradicionalnu afričku pesmu, u kojoj svaka strofa počinje važnim rečima koje su  u ovom trenutku bitne. Ukuthula – mir, Usindiso – spasenje, Ukunqoba – pobeda!
-Iako je situacija ozbiljna i svi smo zabrinuti, poručujemo da moramo biti odgovorni i ostati u svojim kućama, ali je isto tako važno da sačuvamo duhovni mir i osmeh radeći stvari koje volimo i u kojim uživamo- kaže Zorica Kozlovački.

Mešoviti hor Pannonica osnovan je 1. aprila 2015. godine u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari