dobiće nagradu za životno delo od muzičke industrije Amerike u maju. Pop legendama će, na ceremoniji 15. maja, biti dodeljene BMI Ikona nagrade. Zasad se još ne zna da li će dvojica braće Beri i Robin Gib i nastupiti na samoj ceremoniji. Oni su samo dva puta pevali otkako je Robinov blizanac Moris iznenada preminuo 2003.

dobiće nagradu za životno delo od muzičke industrije Amerike u maju. Pop legendama će, na ceremoniji 15. maja, biti dodeljene BMI Ikona nagrade. Zasad se još ne zna da li će dvojica braće Beri i Robin Gib i nastupiti na samoj ceremoniji. Oni su samo dva puta pevali otkako je Robinov blizanac Moris iznenada preminuo 2003. godine. Prošle godine dobitnik nagrade Rej Dejvis iz grupe Kinks nije nastupio, ali zato jesu raniji laureati – Pol Sajmon, Merl Hagard i Karlos Santana.
GLUMAC SIDNI POATJE (80) – bivši predsednik Poljske Aleksandar Kvašnjevcki i pisac Ian Mekevan, nagrađeni Common Wealth nagradom, koja se dodeljuje osobama zbog zasluga u oblastima kojima se bave, ali i zato što su inspiracija za druge ljude. Svečanost će biti održana 28. aprila, a svako od laureata dobija po 50.000 dolara. Među ranijim dobitinicima nagrade je i 11 osoba koje su dobile Nobelovu nagradu, među njima, nadbiskup Dezmond Tutu, Henri Kisindžer i Toni Morison.
MEKSIČKI REDITELJI – Giljermo del Toro, Alehandro Gonzales Inaritu i Alfonso Kuaron sastali su se sa meksičkim predsednikom Felipeom Kalderonom, kako bi zatražili veću pomoć za nacionalnu filmsku industriju. Trojica sineasta, od milošte nazvanih „Trojica amigosa“, žele da od federalne vlade obezbede bolju distribuciju za lokalne produkcijske kuće. Naime, od 60 snimljenih filmova 2006. u Meksiku, samo je polovina na kraju bila i prikazana u bioskopima. Oni bi, takođe, voleli da i televizijske mreže budu više uključene u realizaciju filmova, kao što je to slučaj u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari