sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi (strip heroj), zadržao je prvo mesto na listi najgledanijih u Severnoj Americi drugu nedelju zaradom. Prema preliminarnim izveštajima, film je zaradio 19.7 miliona dolara za protekli vikend. Novitet na listi je „The Number 23“, psihološki triler sa Džimom Kerijem, koji je dospeo na drugo mesto sa 15.

sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi (strip heroj), zadržao je prvo mesto na listi najgledanijih u Severnoj Americi drugu nedelju zaradom. Prema preliminarnim izveštajima, film je zaradio 19.7 miliona dolara za protekli vikend. Novitet na listi je „The Number 23“, psihološki triler sa Džimom Kerijem, koji je dospeo na drugo mesto sa 15.1 milion dolara. Keri u njemu igra čoveka opsednutog knjigom koja kao da je napisana o njegovom životu, ali se okončava misterioznim ubistvom. Novi film u bioskopima je i „Reno 911: Miami“, rimejk TV serije o policajcima, koji je sa 10.4 miliona dolara dospeo na četvrto mesto. Više se očekivalo od filma „The Astronaut Farmer“ koji je zaradio 4.5 miliona dolara, što je bilo dovoljno za deveto mesto, a govori o bivšem astronautu NASA (Bili Bob Tornton), koji u svom dvorištu pravi raketu kojom želi da poleti u svemir.
FRENK MILER – koji je napisao scenario i bio koreditelj filma „Grad greha“, baziran na njegovoj popularnoj grafičkoj noveli, kaže da je sve spremno za početak snimanja „Grada greha 2“. On se nada da će se sa radom početi tokom proleća u Teksasu, a rediteljski posao će ponovo podeliti sa Robertom Rodrigezom. „Scenario je najvećim delom gotov. Sada smo u toj limbo zoni kad biramo glumce i ispravljamo scenario“, rekao je Miler. On kaže da je nastavak filma rađen prema drugoj priči iz njegovog grafičkog serijala – „A Dame to Kill“, i prednastavku „The Hard Goodbye“, koji je bio osnova za prvu filmsku priču.
LEGENDARNI REDITELJ „KUMA“ FRENSIS FORD KOPOLA – snimiće i svoj drugi film posle pauze od jedne decenije („Rainmaker“, 1997). Nakon što je nedavno završio „Mladost bez mladosti“ (adaptacija romana rumunskog filozofa Mirče Elijadea), okrenuće se snimanju drame „Tetro“ koja govori o jednoj imigrantskoj porodici u Argentini. U filmu će glumiti Met Dilon, a snimanje počinje ove godine.
NIKOLAS KEJDŽ – izrazio je želju da producira film „She-Hulk“ koji bi bio baziran na Marvelovom stripu, i to za Evu Mendes koja glumi uz njega u filmu „Ghost Rider“. „To je ono što bih želeo da uradim, i na tome upravo i radim“, najavio je Kejdž, uz objašnjenje da on ne želi da režira film, čak i da nije bitno da li bi se on pojavio u njemu kao glumac. „Možete li da zamislite Evu Mendes kao glavnu junakinu. Mislim da bi bila fantastična“, objašnjava on.
VIŠE OD STOTINU FANOVA HARIJA POTERA – u Jerusalimu laktalo se kako bi došli do potpisa, ili fotografije Gili Bar Hilele – prevodioca popularnih knjiga na hebrejski jezik. Ona je sa fanovima sat vremena razgovarala o procesu prevoda šest Hari Poter knjiga, a mnogi od njih su se nadali da će od nje načuti neki detalj za sedmu knjigu. To se, naravno, nije dogodilo – mada je ona rekla da zna samo jednu informaciju ali da joj nije dozvoljeno da je otkrije. „Ovo je prosto neverovatno, nikad se ne dešava prevodiocima. Pažnja koju dobijam je samo zato što prevodim Harija Potera. Hari je popularan, ne ja“, rekla je Bar Hilelova pošto je govorila na Međunarodnom sajmu knjiga u Jerusalimu. Međutim, Bar Hilelova možda i nije toliko u pravu. Naime, Juval Avrami (17) kaže da je sve Hari Poter knjige pročitao u originalu, ali i u prevodu na hebrejski. „Peta knjiga je čak i bolja u prevodu na hebrejski“, kaže on, i to je možda razlog što su mladi u Izraelu toliko oduševljeni svojim prevodiocem knjiga o dečaku-čarobnjaku. Šest knjiga o Hariju Poteru prevedene su na 64 jezika, tako da čak i prevodioci dobijaju svoj delić slave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari