objavio je da ima novu filmsku kompaniju u Kini, kao i da će ona producirati deset filmova. Svoje slobodno vreme Džeki Čen će iskoristiti da pronađe mlade talente sa svežim idejama kako bi snimili deset interesantnih filmova. „Potrebno mi je da se upoznam sa novim rediteljim, da pročitam scenarija i da saslušam nove ideje.

objavio je da ima novu filmsku kompaniju u Kini, kao i da će ona producirati deset filmova. Svoje slobodno vreme Džeki Čen će iskoristiti da pronađe mlade talente sa svežim idejama kako bi snimili deset interesantnih filmova. „Potrebno mi je da se upoznam sa novim rediteljim, da pročitam scenarija i da saslušam nove ideje. Moraću da pregledam već snimljene filmove kako bih izabrao reditelje za ovaj posao“, najavio je Čen.
SER IAN MEKELEN – najpoznatiji kao Gandalf u trilogiji „Gospodar prstenova“, potpisao je ugovor za rad na još jednoj fantaziji. On će biti narator u filmu „Stardust“, u kome nastupaju Kler Dejns, Robert de Niro i Mišel Fajfer. Snimanje filma je okončano, a Mekelen će snimiti svoj glas tokom postprodukcije. „Stardust“ u bioskope ulazi 27. jula. Ovo ostvarenje bavi se mladim čovekom koji obećava svojoj voljenoj da će vratiti palu zvezdu tako što će ući u Vilinsko kraljevstvo gde će sresti veštice, gobline, patuljke, životinje koje govore i zlo drveće. Reditelj Metju Von film je radio prema romanu Nila Gejmena, objavljenog godinu dana nakon 1997, kad je priča imala svoj debi kao četvorodelni strip serijal za DC Comics.
MEG – filmska verzija romana Stiva Altena o ogromnoj preistorijskoj ajkuli, ponovo je „u igri“, nakon što je obustavljena posle razvoja projekta dugog devet godina. Studio Nju lajn imao je prava na ekranizaciju ove knjige do prošle godine i planirao da film u bioskopima realizuje tokom 2006., uz budžet od 75 miliona dolara. Međutim, kad je procenjeni budžet došao do 150 miliona dolara, studio je odložio projekat dok se ne dođe do rešenja kako da se uradi sa manje para. Prema nekim novinskim izveštajima, samo deo kompjutersko-grafičke animacije potrebne za film „Meg“ košta između 40 i 70 miliona dolara. Najnovije glasine govore o mogućnosti da se film pojavi u bioskopima na leto 2008. godine. Reditelj filma Jan de Bont kaže da je projekat morao da sačeka zbog drugih skupih filmova, ali da ne sumnja da će „Meg“ biti realizovan. Pisac Alten i dalje računa na film, kao i na to da će on obezbediti popularnost za četvrtu knjigu u njegovoj „Meg“ seriji, tako da ne planira da završi pisanje romana „Meg 4: Pakleni akvarijum“, sve dok film ne dobije „zeleno svetlo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari