odlučila je da sa programa za 2007. skine „Kandida“ Leonarda Bernštajna. Produkcija, u režiji Kanađanina Roberta Karsena, uključilvala je i scene u kojima glumci igraju pijani na zagađenom moru, noseći maske sa likovima svetskih lidera – američkog predsednika Džordža V. Buša, britanskog premijera Tonija Blera, prvog čoveka Rusije Vladimira Putina i Francuza Žaka Širaka, između ostalih. Umetnički direktor Skale Stefan Lisner je, posle gledanja predstave u Parizu, rekao da njegove primedbe nisu zbog satiričnih scena već zato što je Karsen ubacio velike delove sopstvenog teksta kojih nema u Bernštajnovom originalu.
POL MAKRATNI (64) – radi sa jednom svojom rođakom na pozorišnoj predstavi o njegovom mladalačkom životu. Glumica Kejt Robins kaže da ona i Makartni sarađuju na adaptaciji „Liverpulskog oratorijuma“ bivših Bitlsa. Makartni je 1991. radio sa Karlom Dejvisom u realizaciji ovog dela, kojim bi se obeležila 150. godišnjica Kraljevske liverpulske filharmonije. U pozorišnoj predstavi, glavni junak će biti Šendi, čiji će lik biti baziran na mladom Makartniju, ali se ne navodi kada će ova predstava biti spremna za javno izvođenje.
BITLSI ĆE SE PO PRVI PUT POJAVITI – na poštanskim markama u Velikoj Britaniji. Reč je o jednom (zakasnelom) priznanju koje stiže čak 37 godina pošto se najčuvenija pop grupa svih vremena raspala. Britanska kraljevska pošta će 9. januara 2007. objaviti šest maraka na kojima će se naći omoti njihovih albuma – „With the Beatles“, „Help!“, „Revolver“, „Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ i „Let it Be“.
PINK FLOYD – britanska grupa imala je svoj debi na Bilbord listi 1965, ali su ovi veterani krajem 2006. osvojili novu teritoriju i prvi put dospeli na Hot Dance Airplay listu. Za to moraju da zahvale Eriku Prajdžu i numeri „Proper Education (The Wall)“. Ova švedska haus zvezda, najpoznatija po dens hitu „Call on Me“, iskoristio je vokal Dejvida Gilmura iz „Another Brick in the Wall“ za svoj novi singl.
NOVI INDIJSKI FILM „MERIDIAN“ – reditelja Venoda Mitre iz Londona, nije uobičajena bolivudska produkcija – sa puno pevanja i igre, po kojoj je ova zemlja poznata u svetu. Naime, u ovom delu se istražuje drevni filozofski koncept karme kroz živote osmoro likova koji se sećaju greha iz svojih prethodnih života i mire se sa patnjom u svom novom životu. Tako je, recimo, jedan od njih bio kralj koji je živeo u izobilju, a sada će morati da se pomiri sa siromaštvom i bedom kao kaznom za grehove koje je počinio u prethodnom životu. „Film predstavlja likove koji ne mogu izbeći ciklusu karme. Tokom filma oni će uvideti da osoba mora da se suoči sa posledicama svega onoga što je učinila“, kaže Irfan Kan, vodeći bolivudski glumac poznat po nekonvencionalnim ulogama. O konceptu reinkarnacije se naučno debatuje u Indiji, a ova tema je često bila zalog uspehu nekih bolivudskih filmova, gde se junak uglavnom vraćao da osveti nepravdu koja je učinjena tokom njegovog prethodnog života.
DŽORDŽ LUKAS (62) – dva dana pred novu 2007, najavio je da će se dugo očekivani četvrti deo filmskog serijala o Indijani Džonsu snimati tokom ove godine. Prema njegovim rečima Harison Ford, koji je igrao u prethodna tri dela, glumiće i u četvrtom filmu, dok je Stiven Spilberg nedavno završio scenario za film. Ovaj film se priprema već jednu deceniju, a na njemu je radilo nekoliko scenarista. Lukas i dalje ćuti o zapletu filmu, jedino što je rekao je da će to biti „veoma interesantna misterija“ i da je reč o „najboljem nastavku dosad“. Još nisu saopštene ni lokacije za snimanja, mada se zna da će deo filma biti rađen u Los Anđelesu. U bioskope „Indijana Džons IV“ stiže maja 2008.