Zrenjaninsko pozorište privremeno obustavlja predstave 1Foto: M.P. Zrenjaninsko pozoriste

Zrenjaninsko pozorište saopštilo je da privremeno obustavlja igranje predstava zbog prokišnjavanja krova.

Kako su naveli, početkom ove godine prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je uočeno prokišnjavanje i oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava Grada Zrenjanina, koja je pravovremeno poslala građevinske stručnjake koji su procenili vrednost oštećenja krova. Zatim je informisano i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, koje je obezbedilo deo potrebnih novčanih sredstava za sanaciju krova.

U međuvremenu je prilikom obilnih padavina otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u zrenjaninskom Pozorištu su obustavljene, a pozvana je i građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu pozorišta.

Ubrzo posle toga, Građevinska inspekcija je donela Rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade pozorišta, a Gradska uprava je raspisala javni poziv za popravku krova.

Kako su naveli, zrenjaninsko pozorište će nastaviti svoj rad na maloj sceni, rad na novim predstavama i igranja svih predstava na gostovanjima u drugim pozorištima, do završetka radova na krovu pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari