Ljudi

Marko Čekinato: Senzacija iz Palerma

Kako god da prođe u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske italijanski teniser Marko Čekinato ostaće upamćen kao najsenzacionalniji takmičar ovogodišnjeg Rolan Garosa…

Zoran Radojičić: Bez mrlje u biografiji

„Radujem se novom početku i novim rezultatima. Svestan sam da, ako budem izglasan za gradonačelnika Beograda, predstoji mi odgovoran i težak zadatak, ali mu se radujem“, napomenuo je Zoran Radojičić

Patrik Ho: Bivši ministar na saslušanju

Bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga Patrik Ho, koji se ovih dana dovodi u navodnu vezu sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem, biće saslušan 1. juna, kada bi trebalo da se izjasni o optužbama da je ponudio mito liderima iz Čada, Senegala i Ugande za dobijanje naftnih prava za kinesku energetsku kompaniju.

Slaviša Jokanović: Vodič u elitu

Ako se prethodno ne raspadne, Aston Vila bi tokom leta mogla da pozove Slavišu Jokanovića da je vrati u Premijer ligu.

Siniša Mali: Neuništivi

Odlazeći gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zvanično je predložen za novog ministra finansija umesto Dušana Vujovića, koji je nedavno podneo ostavku na tu funkciju.

Milorad Mažić: Sudijski dragulj

Ko zna da li će srpski fudbal ikada više imati klupskog šampiona Evrope, posle titule Crvene zvezde iz 1991. godine, ali je dočekao da opet ima svog sudiju u finalu Lige šampiona, tačnije petoricu njih, predvođenih Miloradom Mažićem, prvim našim arbitrom sa pištaljkom u rukama u odlučujućoj utakmici elitnog takmičenja nakon Milivoja Gugulovića.

Đuzepe Konte: Stilizovan i navija za Romu

Đuzepe Konte, mandatar za sastav nove italijanske vlade, možda je poštovan među svojim prijateljima, u pravnom i akademskom svetu ali je, kako kažu, daleko od složenog, zbrkanog sveta italijanske politike, zbog čega i brinu njegovi roditelji.

Marija Bamije: Uzbunjivačica

Otkako je prvi put javno progovorila o korupciji u Misiji Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) te 2014. godine, nekadašnja tužiteljka ove međunarodne institucije…

Malika Šrinivasan: Kraljica traktora

Treći na svetu proizvođač traktora TAFE iz Indije kupio je prošlog meseca za 66 miliona dinara žig domaćeg IMT, kao i pogon u Jarkovcu, što je bio povod za dolazak u Srbiju izvršnoj direktorki i vlasnici ove porodične kompanije Maliki Šrinivasan.