On je i vlasnik kruševačke firme „BG Produkt“ koja se bavi „proizvodnjom kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda“.

U rešenju Vlade, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, ne navodi se obrazloženje za takvu odluku.

Bilo bi zdravo verovati da Bobana Gašića na tu funkciju, kao i na mesto člana Upravnog odbora Opšte bolnice Kruševac, na kojem se prethodno „našao“, nije dovela porodična veza sa direktorom BIA, koji je prethodno bio ministar odbrane i visoki funkcioner SNS-a. Ili će biti to što je on sam (Boban), po rečima direktora BIA i njegovog brata, „drug i prijatelj“ sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. O tome koja su ga „znanja, iskustva i veštine“ preporučila za učešće u upravljanju i nadziranju (ne)malih zdravstvenih ustanova na jugu zemlje javnost može samo da nagađa. NJegova radna biografija nije javno dostupna, a „obično dobro obavešteni izvori“ našeg lista iz Kruševca nisu sigurni ni koje je škole završio.

LJubopitljiviji deo javnost se zainteresovao i za ovog mlađeg brata srbijanskih funkcionera kada se njegov lik našao na ikoni u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja, zajedno sa likom Bratislava Gašića. Ktitor te crkve, izgrađene na brdu Bagdala iznad Kruševca, jeste porodica Gašić, samu crkvu je osveštao patrijarh Irinej, a SPC je po njenoj gradnji odlikovala oba brata. Drugom prilikom su pojedini portali, među kojima i oni koji se bave borbom protiv korupcije, pisali ili preneli da je navodno upravo na ime mlađeg brata Bratislava Gašića uknjižen luksuzni prostor koji je SNS kupila u Kruševcu, plativši ga 109.000 evra, što zvanično nije potvrđeno.

Mlađi Gašić je, pak, poznatiji kao neko ko se „oduvek bavio privatnim biznisom“. Jedini je vlasnik kruševačkog „BG Produkta“ koji je osnovan 1996. godine kao porodična firma. Proširio je njenu delatnost i na usluge renta kara. „BG Produkt“ je krajem 2016. godine uzeo u zakup i Industriju konditorskih proizvoda „Kondiva“ iz Bujanovca, čiji je osnivač „Simpo“ iz Vranja. Prema podacima APR-a, „BG Produkt“ je prošle godine ostvario poslovni prihod „veći od 4,4 miliona evra (543.278.000 dinara)“ i imao oko 200 zaposlenih.

Mada u SNS-u nije bio na bilo kojoj istaknutijoj funkciji, poznavaoci tvrde da je „blizak“ toj stranci i da ga „svuda ima“. Bio je predsednik Teniskog kluba Kruševac. Oženjen je i ima troje dece, koliko i njegov stariji brat Bratislav.