Radoslav Sretenović Srbija je konačno dobila Državnu revizorsku komisiju, čiji zadatak treba da bude kontrola trošenja državnog novca. Članovi Državne revizorske komisije biće zaduženi za kontrolu trošenja novca iz republičkog budžeta, poslovanja javnih preduzeća i jedinica lokalne samouprave. Novoosnovana institucija samim tim biće glavna brana korupciji i pred njom je nimalo lak zadatak.
U izboru revizora Srbija drastično kasni za ostalim zemljama regiona. Zakon o državnoj revizorskoj instituciji usvojen je u novembru 2005. godine.

Prema njemu, krajnji rok za izbor članova te institucije bio je maj 2006. godine, a Skupština je članove Državne revizorske komisije izabrala tek u ponedeljak, 24. septembra 2007. Izbor je kasnio ne samo zbog objektivnih okolnosti (donošenje Ustava, parlamentarnih izbora, formiranja nove vlade…), već pre svega zbog nepostojanja dogovora unutar vladajuće koalicije. Predlaganju članova Komisije prethodili su mukotrpni pregovori, koji su rezultirali time da za predsednika bude predložen kandidat DSS Radoslav Sretenović, a za potpredsednika Ljubica Nedeljković, kandidat DS. Mnogi zato unapred sumnjaju u efikasnost rada izabranih državnih revizora. Možda im ipak treba najpre pružiti šansu.
Radoslav Sretenović je diplomirani ekonomista iz Niša. Njegovo radno iskustvo je impozantno i već 28 godina radi kao ekonomista u različitim sektorima. U bivšoj SDK radio je 15 godina, zatim u Službi za platni promet, najpre u Nišu i onda u centrali u Beogradu. Radio je i u NBS na različitim poslovima, pored ostalog i kao viši stručni saradnik, savetnik inspektora, pomoćnik direktora Filijale u Nišu. U zvaničnoj biografiji piše i da je bio aktivan na poslovima bankarstva i finansija, revizije banaka, pravnih lica, revizije bužeta, javnih rashoda, kao i procene kapitala. Trenutno je samostalni stručni saradnik Rukovodstva Filijale NBS Niš. Za rad na inspekcijskim i revizorskim poslovima usavršavao se ne samo u bivšoj SDK već i inostranstvu, Londonu i Atini. Položio je sve propisane ispite za zvanje revizor i ovlašćeni revizor Saveza računovođa i revizora Srbije, a poseduje i zvanje revizor po standardima bivšeg Saveznog ministarstva finansija. Govori ruski i poljski jezik. Oženjen je i otac dvoje dece.