Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nakon iscrpljujuće borbe protiv Džeka Soka i poraza za pehar u prestonici Francuske (5:7, 6:4, 6:1), do koje je došao krenuvši iz kvalifikacija, Filip Krajinović osvojio je 600 bodova i od ponedeljka postao 33. teniser na ATP listi, što je njegov ubedljivo najbolji plasman u karijeri.

Krajinović je karijeru započeo u rodnom Somboru; tenis je počeo da trenira sa pet godina na nagovor oca Stjepana i odmah je bilo evidentno da poseduje unikatan talenat. U juniorskoj konkurenciji je bio veoma dominantan, u jednom trenutku je dospeo na šesto mesto najboljih igrača na svetu do 18 godina, međutim već sa 19 doživeo je prvu težu povredu (rame), koja će ga sputavati maltene sve do avgusta meseca 2017. Sredinom ove godine bio je 294. igrač na ATP listi, zbog tako lošeg plasmana izgubio je sve sponzore i da nije bilo Novaka Đokovića verovatno ne bi imao ni osnovna sredstva da putuje na turnire iz čelendž kategorije. Sa prebivalištem u Monte Karlu, baš kao i popularni Nole, Krajinović je često sparingovao sa najboljim srpskim teniserom svih vremena, koji mu je značajno pomogao u prevazilaženju jednog od najtežih trenutaka u profesionalnoj karijeri. Obojicu vezuje još jedna strast, a to je ljubav prema Crvenoj zvezdi. Neretko su prošle sezone dolazili na utakmice košarkaša crveno-belih, a upravo su mu delije među prvima čestitale na najvećem profesionalnom uspehu u karijeri.

Nekadašnji učenik u akademiji Nika Bolitijerija napravio je radikalan zaokret, ne samo u tenisu, već i životu kada je avgusta meseca angažovao Petra Popovića, zahvaljujući Đokoviću, koji je sve vreme verovao u njega, plaćao mu trenere, čak i dao stan na korišćenje u Beogradu. Popović je prethodno u teniski život vratio Ivu Karlovića i to u 38. godini života, nakon što je prevazišao izuzetno kompleksne zdravstvene probleme. Kruna odlične saradnje dogodila se u Parizu; prolazeći prepreku za preprekom adrenalin se kod obojice toliko povećavao, da Filip praktično od eliminacije Sema Kverija noćima nije mogao da sakupi više od dva-tri sata sna. Isto je bilo i pred finale sa Džekom Sokom, što je i delimičan razlog jakih bolova koje je osećao tokom poslednjeg seta u stopalu i kvadricepsu.

Filip je presrećnima učinio svoju devojku Ninu Radulović, majku Veru, oca Stjepana, ali i brata Damira, odnosno sestru Katarinu. Rođen je 27. februara 1992. u Somboru, gradu koji je svojim odličnim partijama u NBA proslavio Nikola Jokić, a od nedelje uveče u svetu tenisa je poznat i po Krajinoviću.