Saša Ilić Danasov kulturno-propagandni dodatak Beton (neki ga nazivaju satiričnim, neki uz njega vezuju pogrdne prideve) i redakcija nedeljnika Ekonomist ovogodišnji su dobitnici novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost. U obrazloženju se kaže da dobitnici „na etičan i hrabar način promovišu vrednosti koje Srbiju uvode u društvo normalnih, civilizovanih i prosperitetnih društava. Istovremeno, i redakcija Betona i redakcija Ekonomista svojom uređivačkom politikom beskompromisno i lucidno kritikuju konzervativne i antievropske ideje i postupke koji

Srbiju guraju na periferiju, i u kulturnom i u ekonomskom smislu“. Redakciji Danasa se pre godinu i po dana, kao „prvi među jednakima“, obratio Saša Ilić s predlogom da se pokrene dodatak koji će o najvažnijim pojavama u našoj kulturi i društvu progovoriti na svež i provokativan način i time izazvati pažnju većeg broja različitih društvenih grupa, i koji će predložiti nove tendencije društvenog i kulturnog razvoja. Ubrzo je postignut dogovor, uz saglasnost da izdavač neće biti cenzor.
Prvi broj Betona izašao je 20. juna 2006. i odmah je ustalasao književnu, ali i širu javnost. Jedan poznati pisac, čija je karijera nacionalnog uglednika često na meti Betona, obećao je članovima uredništva prebijanje u mraku. Redakciju dodatka koji izlazi svakog drugog utorka, zajedno s Ilićem, čine Saša Ćirić, Miloš Živanović i Tomislav Marković.
Saša Ilić rođen je 1972. godine u Jagodini. Završio je srpsku sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Prve priče, nalik na Bergmanove filmove, objavljuje za vreme studija u časopisu Reč. Zajedno sa Draganom Boškovićem sredinom devedesetih objavljuje knjigu „Odisej: kataloška priča“, multimedijalni projekat koji je pratila i izložba u Studentskom kulturnom centru, svojevrsni događaj u ovdašnjoj književnosti, gotovo neopažan od šire čitalačke, ali i uže, stručne javnosti. Priredio je zbirku „Pseći vek“ u kojoj su se, pored njegovih, našle i priče još nekoliko tada mladih, a sada već afirmisanih pisaca kao što su Srđan Tešin, Nenad Jovanović, Uglješa Šajtinac. Bila je to zbirka koja je progovorila o devedesetim upravo iz perspektive Sašine generacije koja je njima bila svakako najviše pogođena. Prva samostalna Ilićeva knjiga je „Predosećanje građanskog rata“.
Za knjigu „Berlinsko okno“ dobija nagradu iz Fonda „Borislav Pekić“ zajedno sa Srđanom Tešinom, a potom ulazi u uži izbor za Ninovu nagradu.
Saša Ilić je urednik izdavačke delatnosti Narodne biblioteke Srbije.