Majda Kršikapa: Na udaru "tetke"

Ličnost Danas

Ostavite komentar

  1. Da živimo u iole normalnom društvu, gospođa Majda Kršikapa imala bi bar moralnu obavezu da javnost obavesti zašto je podnela ostavku zato što ona nije bila na čelu neke filatelističke organizacije nego je vodila prevažnu Agenciju za borbu protiv korupcije. Ali kako mi ne živimo u normalnom društvu i kako bi sasvim bilo očekivano da bi zbog iznošenja istine ona bila stravično oblaćena, a možda joj bio i ugrožen život, njeno ćutanje je više nego razumljivo. S druge strane, njeno ćutanje i neobjašnjavanje ostavke možda je i rečitije od onog što bi javno rekla – svakom je jasno da je zbog predmeta koje je obrađivala gospođa Kršikapa bila izložena strašnim pretnjama. Istovremeno, njeno ćutanje odlično svedoči o tome da živimo u despotskom sistemu i kriminalizovanom miljeu.

  2. Medju svim ovim nazovi aferama ne vidim da se ova Agencija bavila sa enormnim sredstvima koje je Jeremić potrošio u predizbornoj kampanji jer tol““ke pare mogu da poseduju samo istaknuti kriminalci ali obzirom da smo čitali o aktivnostima njegove slabije polovine možda se i ne treba preterano čuditi!

Ostavite komentar

Ljudi

Tanja Bošković: Žankinim stopama 7

Tanja Bošković: Žankinim stopama

Za gotovo pola veka dugu pozorišnu, filmsku i TV glumačku karijeru Tanji Bošković u nedelju u beogradskom Narodnom pozorištu uručena je nagrada "Žanka Stokić".

Naslovna strana

11. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.