Milan Veruović: Zagovornik teorije "trećeg metka" 1Milan Veruović Foto: Medija centar

Uoči predstojećih izbora na svim nivoima naredne godine, novi pokreti, udruženja, organizacije niču kao pečurke posle kiše, poput poslednjeg novoosnovanog pokreta „Crno na belo“, na čijem čelu je doskorašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić.

Na potpredsedničko mesto ovog pokreta dospeo je Milan Veruović, telohranitelj ubijenog Zorana Đinđića, koji je ranjen prilikom pucnja „zemunskog klana“ na premijera.

Veruovićeva politička karijera počela je tako što je poslužio pokušajima Đinđićevih političkih i ideoloških neprijatelja da zamagli istinu o atentatu zastupanjem čuvene teorije o trećem metku, čiji je krajnji cilj, pokazalo se ubrzo i tokom suđenja, bio da se proces protiv najokorelijih ubica vrati na početak, a Legija, Šiptar i ostali „Zemunci“ izbegnu presude doživotne robije.

U saradnji sa Nikolom Vrzićem, novinarem nacionalistom, koji se nakon predvodništva u medijima za promociju te zavereničke teorije, kasnije ispostavlja kao autor u listovima poput Pečata, Veruović je čak napisao i knjigu o čudnovatom metku.

Onom izmišljenom, koji je pred sudom i javnošću trebalo da zameni prave metke, ispaljine iz Legijiinog i snajpera njegovih saradnika, pripadnika „zemunskog klana“.

Veruović, ubrzo nakon ovog teoretisanja, prelazi u ekipu Vuka Jeremića, tadašnjeg šefa diplomatije, kao pripadnik njegovog obezbeđenja, tokom boravka u Njujorku i obavljanja funkcije predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Na tom mestu bio je punih sedam godina da bi se, nakon prekida poslovne saradnje sa Jeremićem, zaposlio u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u jedinici za obezbeđenje ličnosti.

Uoči predsedničkih izbora, 2017. godine, tadašnji premijer Vučić označio je Veruovića, tokom kampanje i borbe protiv predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, kao dilera drogom.

Miladin, njegov stariji brat, i Milan prepoznati su u tom smislu kao „Braća Burgije“.

Rođen je 1971. godine u Beogradu. Kako je sam jednom prilikom izjavio, prvo zaposlenje mu je bilo u firmi privrednika Milije Babovića, gde ga je doveo drug iz detinjstva Milorad Ulemek Legija, ubica premijera Đinđića. Sa suprugom Žanom ima sina Mihajla Veruovića, poznatog srpskog repera sa umetničkim imenom Vojaž.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Milan Veruović: Zagovornik teorije „trećeg metka“”

  1. „Makedonska služba nam dostavlja ne napisani podatak, nego snimak prisluškivanog telefonskog razgovora našeg vojnog atašea u Skoplju od 12. marta, kome žena javlja da je premijer ubijen, na šta on spontano odgovara:

    – To mi je juče najavio ovaj što sam se video sa njim!“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.