Njeno povlačenje u „ilegalu “ počelo je aprila prošle godine, kada je zbog loše komunikacije sa tadašnjim šefom poslaničke grupe DS Draganom Đilasom, koji je sa njom komunicirao preko sekretarice, podnela ostavku na mesto zamenika šefa skupštinskih demokrata. Đilasova netrpeljivost datirala je još od od skandala u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, kad je Nataša glasala za rezoluciju da se Rusiji do kraja godine uskrati pravo glasa u toj organizaciji, što je bilo suprotno državnoj politici.

Iako se stavovi nove šefice skupštinskih demokrata poodavno nisu čuli, ona je sve samo ne apolitična osoba i osoba bez stava. U vreme prvih višestranačkih izbora uveliko je bila politički angažovana u demokratskoj omladini, a sazrevala je uz skupštinske materijale, kojih je uvek bilo u kući, i uz prenose sednica koji su se pratili. Pomagala je i u radu poslaničkog kluba i slušala diskusije svoga oca Slobodana Vučkovića, jednog od osnivača DS-a, koji je na prvim višestranačkim izborima izabran za poslanika. Učila je od njega, ali otac i kćerka se nisu baš uvek u svemu slagali.

„I danas vodimo žučne političke rasprave o nekim pitanjima, ali u mojoj porodici se generacijama negovala dobra politička debata, to je ambijent u kojem sam odrasla i naučila da se tako dolazi do najboljih rešenja”, pričala je Nataša, dodajući da se najviše debatovalo uz nedeljni ručak. U tim raspravama učestvovala je cela porodica, ona, otac, sestra Tamara Vučković Manojlović, inače upravnica JDP, pa čak i sestrić. Bila je na praksi u Američkom kongresu i francuskom parlamentu, ali kada je „sela u poslaničku klupu shvatila je da učenje tek tada počinje“.

Iako je političku karijeru započela u DS, tu stranku je nakratko napustila 2006. godine kada je zajedno sa Dragoljubom Mićunovićem formirala Demokratski centar. Nakon ujedinjenja DC i DS postaje član predsedništvo DS, poslanik je od 2007. godine, a danas je i potpredsednica DS.

Rođena je 11. januara 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1990, a advokat je od 1994. godine. Diplomu specijaliste za evropsko pravo stekla ja na Evropskom univerzitetu u Nansiju 2006. godine.