U nepunih 13 godina pojavila se na stranicama ilustrovanih časopis kao glavna zvezda filma ‘San’ Puriše Đorđevića. Danas, iako je tek na pragu punoletstva, ima za sobom deset snimljenih filmova u kojima je igrala uglavnom glavne uloge“, glasio je uvod u intervju u Bazaru iz januara 1971. godine sa Nedom Arnerić, koja je preksinoć proslavila svoj 60. rođendan zajedno sa Filmskim festivalom u Puli.

Glumica, koja je svojim ulogama obeležila jugoslovensku kinematografiju i istovremeno istoriju ovog festivala, imala je kao predsednica međunarodnog žirija posebnu čast da na svečanosti povodom šest decenija postojanja ove manifestacije iseče rođendansku tortu. Arnerićeva, koja s Pulskog festivala nosi Zlatnu arenu za ulogu u filmu „Haloa – praznik kurvi“ Lordana Zafranovića i Srebrnu arenu za lik čuvene Delfine u ostvarenju Aleksandra Đorđevića „Ispravi se, Delfina“, nakon raspada Jugoslavije proglašavana je u raznim anketama u nekadašnjim republikama kao najčešća asocijacija na bivšu državu (uz eurokrem, koktu…).

Čuvena Višnja sa Tašmajdana rođena je u Knjaževcu. Bila je u dramskom studiju RTS-a, a njen talenat je prepoznao Puriša Đorđević, koji joj je dao uloge u njegovim filmovima „San“, „Jutro“ i „Podne“. Upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju sa 16 godina, ali je brzo morala da prekine studije, jer studenti prve i druge godine nisu smeli da snimaju filmove ili rade u pozorištu, dok su njoj ponude svakodnevno stizale. Kasnije je vanredno završila Devetu beogradsku gimnaziju kako bi upisala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, gde je 1980. diplomirala.

Nosila je i epitet seks simbola, naročito posle američkog blokbastera „Šaft u Africi“, ali i domaćih filmova „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68“. Inostranu karijeru prekinula je zbog ljubavi, kada je na snimanju „Užičke republike“ upoznala svog prvog muža Dejana Karaklajića. Nakon filma „Tri karte za Holivud“ mnogo manje je u filmu, dok je još uvek aktivna u pozorištu i na televiziji. Dobitnica je nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo.

Dugo godina vodila je sopstvenu galeriju „Atrijum“ u Beogradu, a trenutno je umetnički direktor Niš art fondacije. Bila je poslanica u Narodnoj skupštini od 2000. godine, ali se povukla iz politike nakon afere „Bodrum“. Udata je za lekara Milorada Meštrovića.