Foto: Medija centar

Kako je saopštio NUNS, Obradović je iz ličnih razloga prekinuo svoj drugi mandat. Na čelno mesto ovog novinarskog udruženja došao je kao glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vranjske, ali je u međuvremenu podneo ostavku na to mesto zbog velikog broja obaveza u NUNS. Prethodno je bio i potpredsednik ovog udruženja.

Rođen je 1962. godine u Vranju. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 1987, a tokom studija je sarađivao u redakcijama omladinskih glasila Student, NON, Mladost, Stav. Dve godine nakon što je diplomirao zaposlio se u Politici ekspres. Međutim, posle četiri godine dao je otkaz zbog neslaganja sa uređivačkom politikom.

Potom je 1994. pokrenuo lokalni nedeljnik Vranjske, koji je do 2000. bio jedini nezavisni medij na jugu Srbije. Trenutno je direktor ovog nedeljnika. Obradović je 2004. bio imenovan i za vršioca dužnosti direktora RTV Vranje, ali je njegov izbor bio osporen pod velikim pritiscima iz Beograda.

U dosadašnjoj karijeri tri puta je bio biran za predsednika Lokal presa, asocijacije koja okuplja nezavisne lokalne medije. Dobitnik je nagrada „Dušan Bogavac“, „Jug Grizelj“ i „Stanislav Staša Marinković“, koju dodeljuje list Danas. Obradović je „novinar koji je dosegao vrhunske domete u novinarskom poslu, pre svega kao komentator i urednik“, a Vranjske su dale izuzetan doprinos demokratizaciji društva, te na istinski, demokratski i profesionalni način reprezentuju interese građana – pisalo je u obrazloženju Danasove nagrade.

Zbog pisanja Vranjskih o kriminalno-političkom podzemlju u Vranju, Obradoviću i njegovoj porodici su 2008. stizale pretnje smrću, nakon čega mu je bilo dodeljeno policijsko obezbeđenje. Obradović se u aprilu 2013. povukao iz Komisije za istraživanje ubistava novinara na čijem je čelu Veran Matić, jer nije bio saglasan sa stavom da Komisija predloži Tužilaštvu za organizovani kriminal da pokrene proces u kojem bi bila ponuđena zaštita licima koja su direktno učestvovala u organizovanju ubistva Slavka Ćuruvije. Smatrao je da je neprihvatljivo nuditi ovakvu vrstu pogodbe ključnim ličnostima režima Slobodana Miloševića za koje postoje i sudske presude za organizovanje političkih ubistava.

Hobi su mu psi. Trenutno u kući ima bišona i mini pudlu. Kod muzike je „ostao“ kod eks-YU roka – Smak, Leb i sol, Prljavo kazalište, Buldožer. Voli da gleda francusku kinematografiju, a pasionirano prati košarku, koju je u mladosti malo i igrao. Kaže da mu se u životu sve vrti oko novinarstva.