Beograd

Garanti mira u BiH?

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome da li su Srbija i Hrvatska garanti mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kako za sebe vole da kazzu, ili predatori. Sagovornici su bili Slavo Kukić, sociolog iz Mostara, i Srđan Šušnica, kulturolog iz Banjaluke.

Jedna viša odanost

Bio je 9. maj 2017. Šef američkog Federalnog istražnog biroa Džejms Komi u Los Anđelesu je, na jednom masovnom skupu svojih policajaca.

Gak: Biće još mesta u vrtićima

Na adrese 16 od ukupno 17 beogradskih predškolskih ustanova stiglo je 3.378 žalbi roditelja koji u prvom krugu nisu dobili mesto u vrtiću, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Krstajić: Nekada prokleti Hag, a danas u fudbalu VAR

Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, oglasio se putem svog Instgrama gde je oštro kritikovao odluku sudije Feliksa Briha da ne dosudi penal za našu reprezentaciju u 66. minutu kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcarske.

Cvejić: Deset minuta nakon overe ugovori u katastru

Predsednik Javnobeležničke komore Srbislav Cvejić objasnio je da stranke ne moraju da čekaju u redovima, već da je ugovor, od kada se overi, u roku od deset minuta zaveden u katastru, što je, kako kaže, još jedan nivo sigurnosti.

Čak 40 odsto stanovništva imaće problem sa venama

Bolesti vena čine gotovo 70 odsto svih bolesti krvnih sudova, a prema važećim statistikama čak 40 odsto stanovništva će u nekom trenutku imati problem povezan sa venskom cirkulacijom, poručuju iz Centra za unapređenje zdravlja žena.

Veće subvencije za osiguranje proizvodnje?

Vlada Srbije razmatra mogućnost da državna pomoć sa sadašnjih 40 odsto za osiguranje proizvodnje bude uvećana na 60 do 70 odsto, a kako za Politiku navodi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ta inicijativa bi mogla da zaživi od sledeće godine.

Vuković: Zahtevi državi za poboljšanje položaja trans osoba

Pod sloganom „Matičarka normalno“ u Beogradu je danas održana Parada ponosa. Nekoliko desetina okupljenih učesnika Parade, prošetalo je od Pionirskog do Studentskog parka i zatražilo donošenje zakona o istopolnim partnerstvima, veću vidljivost transrodnih osoba i bolju prevenciju i lečenje od virusa HIV.

DSS: Politički montirani proces

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je nepravosnažna uslovna zatvorska presuda odborniku Dveri u Skupštini grada Čačka Aleksandru Tanaskoviću zbog bacanja papira na sednici lokalnog
parlamenta, dokaz nepostojanja ni najmanje nezavisnosti pravosuđa

Drecun: Sutrašnja runda razgovora u Briselu veoma važna

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je posebno važna sutrašnja runda razgovora predsednika Srbije i Kosova u Briselu jer će pokazati da li dijalog ima perspektivu ili će biti nastavljen tek da se održava u životu.

Uspeh mladih matematičara iz Beograda

Na 22. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi za učenike do 15,5 godina, koja se održava na grškom ostrvu Rodos, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su po dve zlatne, srebrne i bronzane medalje, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Prva Poslednja