Beograd

Twitch ima novu aplikaciju za gejmere

Gejming je globalno popularan, a uz veliki broj profesionalnih igrača i turnira, sve veći broj ljudi u svetu počinje i da strimuje svoje veštine u popularnim igrama.

Tesla gradi Gigafabriku pored Berlina

Nedavna odluka Nemačkih vlasti da počnu da elektrifikuju većinu saobraćaja, te da se u doglednoj budućnosti masovno pređe na električna vozila, privukla je pažnju mnogih automobilskih kompanija.

Zapošljavanje na Zapadu smanjuje nezaposlenost u Srbiji

Na birou za nezaposlene u oktobru bilo je 500.000 građana Srbije, što je prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zorana Martinovića najniža stopa nezaposlenosti ikada zabeležena kao i da su na tržištu rada pozitivna kretanja.

Obradović: Krivične prijave me neće zaplašiti, smešan pokušaj pritiska

Predsednik Dveri Boško Obradović poručio je danas da ga krivične prijave koje su protiv njega podnete zbog ispisivanja poruke „Bojkot“ na platnu u Vranju i tvita kritike zamenika gradnonačelnika Beograda Gorana Vesića „neće zaplašiti“ i da predstavljaju „smešan pokušaj pritiska“.

Zelenović: Vučić je mastermajnd destrukcije u kojoj danas živimo

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je danas da je društvo u Srbiji „na ivici sukoba u čijoj je osnovi mržnja“, a predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je „mastermajnd destrukcije u kojoj živimo“.

Saučešće Dačića Lajčaku

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća ministru spoljnih poslova Slovačke Republike Miroslavu Lajčaku povodom saobraćajne nesreće u kojoj je danas nastardalo 13 osoba.

Otvorena rezervna lokacija Centralne banke Crne Gore

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sa predsednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevicevićem i predstavnicom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Audrone Urbonaviciute otvorio je danas rezervnu lokaciju Centralne banke Crne Gore za nepredviđene situacije, saopšteno je Danas iz CBCG.

Premijerka Brnabić na GovTech samitu u Parizu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra na GovTech samitu u Parizu, koji okuplja inovatore, državnike, predstavnike međunarodnih organizacija, direktore i osnivače tehnoloških kompanija kako bi zajedno preispitali uslove i videli kako vlade mogu funkcionisati u novoj tehnološkoj eri.

Zbog jake košave u Beogradu dežurstvo komunalaca

Zbog jake košave u Beogradu, tim za hitne intervencije Javno-komunalnog preduzeća „Zelenilo–Beograd“ dežura 24 časa, a do sada je na nekoliko mesta sekao i odnosio polomljene grane i stabla drveća.

Popović: Srbija kao evropski Šenžen

Srbija zahvaljujući svojim inženjerima može da postane evropski Šenžen koji je jedan od „najinovativniji gradova“ Kine, rekao je danas na tamošnjem Sajmu visoke tehnologije ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović.

Dačić: Antisrpska histerija u Hrvatskoj zbog mogućeg dolaska Vučića na Kongres EPP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da „histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na skupu Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako se naivno misli, već posledica opšte antisrpske atmosfere“.

CIK: Popodne na Kosovu novo prebrojavanje glasova

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Valjmir Eljezi najavio je da će po nalogu Izbornog panela za žalbe i predstavke, u 16 časova početi novo prebrojavanje glasova sa 1.472 glasačka mesta.

PrvaPoslednja