Beograd

Tomas Šib: Dijalog nije mrtav, samo se trenutno ne dešava

Nemački amasador u Srbiji Tomas Šib izjavio je da Briselski dijalog nije mrtav, iako 1. jula neće biti ranije najavljenog sastanka u Parizu, gde je, u organiziciji Francuske i Nemačke, trebalo da se sretnu delegacije Beogada i Prištine.

Pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi

Na upravo objavljenoj Šangajskoj listi za 2019. godinu po naučnim oblastima Univerzitet u Beogradu je pao u većini oblasti, a skok je zabeležen u kliničkoj medicini i javnom zdravlju.

Tintor i zvanično na čelu beogradske komore

Dve godine nakon spornih izbora, okončan je sukob oko legitimnosti rukovodstva u Advokatskoj komori Beograda. Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda čime je efektno predsednik frakcije u AKB-u Jugoslav Tintor prepoznat kao jedini predsednik.

Prikaz povodom 70 godina postojanja Jugoimport-SDPR

Povodom 70 godina postojanja preduzeća „Jugoimport-SDPR“ danas je za vojni vrh i inostrane delegacije, koje su posetile međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“ u Nikincima, upriličen prikaz sa bojevim gađanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Iskliznula dva vagona na Vilinim Vodama

Na industrijskom koloseku Luke Beograd, kod putnog prelaza u blizini Tempa, na Vilinim Vodama, danas su iskliznula dva prazna vagona, saopšila je kompanija „Srbija kargo“.

Novi sistem osiguranja radnika

Projekat Evropske unije „Podrška i unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu i inspekcije rada u Srbiji“ počeo je danas, a usmeren je na uvođenje posebnog osiguranja od povreda na radu radi naknade štete, kao i na jačanje kapaciteta inspektora rada kroz sistem obuka prema evropskim direktivama.

PrvaPoslednja