Beograd

Strip se i dalje čita ispod klupe 1

Strip se i dalje čita ispod klupe

Bitno je za čitavu scenu, ne samo iz oblasti stripa, da se umetnički izražaj podstakne jer kada se bavite umetnošću u bilo kojoj zemlju, a pogotovu u našoj, susrećete se sa mnogo prepreka i problema. Retke su prilike da umetnici budu direktno potpomognuti i podstaknuti na rad.

Predstavljen Areal RNIDS - novo ćirilično pismo od četiri fonta 3

Predstavljen Areal RNIDS – novo ćirilično pismo od četiri fonta

Ariel RNIDS je novo ćirilično pismo koje može da se koristi i na vebu i u štampi. Autorka fontova je profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti Olivera Stojadinović, a izradu novog ćiriličnog pisma je omogućila Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Dačić: Beograd prema Podgorici preduzima recipročne mere 5

Dačić: Beograd prema Podgorici preduzima recipročne mere

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da se Srbija zalaže za dijalog i smirivanje situacije u Crnoj Gori, da ne osporava crnogorsku državnost, ali da će reagovati na svaki napad na Srbe i recipročno odgovarati na sve poteze Crne Gore.

Švedska finansira zaštitu životne sredine u Srbiji sa tri miliona evra 6

Švedska finansira zaštitu životne sredine u Srbiji sa tri miliona evra

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan i švedski ambasador u Srbiji Jan Lundin potpisali su danas dva sporazuma o finansiranju tenderske dokumentacije za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu i Čačku i za unapređenje digitalnog upravljanja hemikalijama čija je vrednost sa prethodna tri ugovora oko 3,6 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Dačić: Građani Srbije iz Kine se ne mogu evakuisati 11

Dačić: Građani Srbije iz Kine se ne mogu evakuisati

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se iz zarazom ugroženih područja Kine ambasadi Srbije u Pekingu javilo pet naših državljana, od kojih je troje iskazalo želju za evakuacijom.

Udruženje "1 od 5 miliona" izlazi na izbore 12

Udruženje „1 od 5 miliona“ izlazi na izbore

Udruženje „1 od 5 miliona“ saopštilo je danas da će učestvovati na izborima na proleće, saopštila je jedna od članica udruženja Valentina Reković na konferenciji za novinare.

Jovanov: Đilas stoji iza "1 od 5 miliona" 13

Jovanov: Đilas stoji iza „1 od 5 miliona“

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je da želi dobrodošlicu što većem broju stranaka koje bi da učestvuju na izborima i u političkom procesu, jer građani treba da imaju mogućnost da izaberu budućnost koju žele.

Zabrana euro 3 će pogoditi uvoz 66.000 automobila godišnje 15

Zabrana euro 3 će pogoditi uvoz 66.000 automobila godišnje

Ulicama Srbije krstari više od 1,37 miliona automobila starijih od 14 godina što se poklapa sa 2005. godinom kada je evropski standard motora za vozila euro 3 zamenjen standardom euro 4, što je 70 odsto ukupno registrovanih vozila u Srbiji u 2019. godini.

PrvaPoslednja