Beograd

Prikupljena sredstva za lečenje male Anike 4

Prikupljena sredstva za lečenje male Anike

Fejsbuk stranica „Za Anikin dug i lep život“ objavila je danas da je posle tri meseca raznih akcija prikupljen novac za lečenje dvogodišnje Anike Manić koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Kovid bolnica u Batajnici prima prve pacijente od 4. decembra 5

Kovid bolnica u Batajnici prima prve pacijente od 4. decembra

Direktorka nove kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da se sutra u poslepodnevnim satima očekuje prijem prvih pacijenata i da će u tu kovid bolnicu biti primani pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

U Beogradu redukcije javnog prevoza od 5. decembra 6

U Beogradu redukcije javnog prevoza od 5. decembra

Gradski štab za vanredne situacije u Beogradu doneo je naredbu o sprovođenju danas usvojenih epidemioloških mera, koja stupa na snagu 4. decembra i primenjuje se do 15. decembra, preneo je Beoinfo.

Obnovljeni spomenici kralju Petru, Vojvodi Mišiću i Petru Bojoviću 10

Obnovljeni spomenici kralju Petru, Vojvodi Mišiću i Petru Bojoviću

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda je tokom 2020. godine izveo hitne intervencije na rekonstrukciji spomenika: kralju Petru I Karađorđeviću (Ul. Kralja Petra Prvog 7), spomeniku vojvodi Petru Bojoviću (park kod Kalenić pijace) i spomeniku vojvodi Živojinu Mišiću (Bulevar vojvode Mišića ispred Beogradskog sajma).

Kartica pogodnosti za zaposlene i volontere u pandemiji kovid-19 11

Kartica pogodnosti za zaposlene i volontere u pandemiji kovid-19

Vlada Srbije usvojila je danas zaključak o uspostavljanju privremenog projekta – Kartica pogodnosti „Za naše heroje“ za zaposlene, radno angažovane i volontere u kovid-19 sistemu, kojima su omogućene odgovarajuće olakšice zbog otežanih uslova života i rada tokom pandemije.

Zbog crnog petka tržišna inspekcija dobila tri pritužbe 12

Zbog crnog petka tržišna inspekcija dobila tri pritužbe

Inspekcija Ministarstva trgovine je tokom „crnog petka“, zaključno sa ponedeljkom, primila tri pritužbe u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ali zbog kratkog roka za sada, kako su nam rekli u ovom Ministarstvu, ne mogu da kažu kakvi su ishodi u postupanju po ovim prijavama.

Produžava se školska godina za nekoliko dana 13

Produžava se školska godina za nekoliko dana

Osim ranijeg završetka prvog polugodišta i jedinstvenog zimskog raspusta za sve učenike u Srbiji, izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada Ministarstva prosvete produženo je trajanje školske godine za nekoliko dana, saznaje Danas.

Povučeno rešenje o kažnjavanju nastavnice zbog rukovanja đaka 14

Povučeno rešenje o kažnjavanju nastavnice zbog rukovanja đaka

Rešenje kojim je Marina Milosavljević, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ u mestu Podvrška kod Kladova, kažnjena zbog rukovanja đaka je povučeno nakon inspekcijskog nadzora u toj školi, saznaje Danas.

Svečano otvoren 12. Merlinka festival 15

Svečano otvoren 12. Merlinka festival

Dvanaesti po redu Međunarodni festival kvir filma Merlinka otvoren je danas, u četvrtak, 3. decembra u Velikoj Sali Doma omladine Beograda.

PrvaPoslednja