Beograd

Presuda u Srbiji zbog ratovanja u Ukrajini, pa ponovo na front

“Ne bojim se zatvora u Srbiji”, poruka je koju iz Luganjske Narodne Republike šalje Stevan Milošević (32), rodom iz Kovina, grada u istočnom delu Vojvodine u Srbiji, koji je vrativši se na ponovo na ratište u Donbas prekršio uslovnu kaznu od pet godina zbog učestvovanja u ratu u Ukrajini, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Otkrivene tri nove droge u Srbiji

Sistem za rano upozoravanje o novim psihoaktivnim supstancama u Ministarstvu zdravlja je u saradnji sa MUP-om i Bezbedonosnom informativnom agencijom otkrio tri nove psihoaktivne supstance u Srbiji, prenosi RTS.

Šeholi: Vučićeve izjave ne odgovaraju stvarnosti

Od kako je Kosovo 2015. pod drugi put od 2010. podnelo predlog za punopravno članstvo u Međunarodnoj organizaciji kriminalističke policije, Interpol, i na tome aktivno lobira, svake godine u ovo vreme u Srbiji se predstavnici vlasti u Beogradu upinju da ukažu na svoje napore da to bude sprečeno kao i da ukažu na loše strane tog prijema.

Šib i Skot na Bezbedonosnom forumu različito o Kosovu

Nemački ambasador Tomas Šib izjavio je večeras da bi crtanje granica po etničkim linijama bilo u suprotnosti sa onim što se želi postići u regionu Zapadnog Balkana, dok američki ambasador Kajl Skot  objašnjava da Amerikanci podržavaju dogovor Srbije i Kosova kao dve suverene države, ali da ne daju blanko pristanak.

Manter: Stav SAD poznat 10 godina

Nekadašnji ambasador SAD u Beogradu i predsednik Instituta Istok – Zapad Kameron Manter izjavio je u Danu uživo N1 da je za Sjedinjene Američke Države najbolji potez za Srbiju i Kosovo međusobno priznanje.

Palmer: Najvažniji su mir i stabilnost

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Porodica žrtava izgubile poverenje u institucije Srbije

Fond za humanitarno pravo (FHP) podsetio je juče da se navršilo 27 godina od zločina koji je počinjen u selu Lovas (Hrvatska), kada je tokom oktobra i novembra 1991. godine ubijeno oko 70 meštana Lovasa, uglavnom hrvatske nacionalnosti, te da se za ovaj zločin pred domaćim pravosuđem već više od 10 godina vodi krivični postupak, koji do danas nije pravosnažno okončan.

Krivična prijava zbog zločina u Kukujevcima

Fond za humanitarno pravo (FHP) podneo je 16. oktobra 2018. godine Tužilaštvu za ratne zločine Srbije krivičnu prijavu protiv nekoliko N. N. lica zbog ubistva tri člana porodice Matijević 1992. godine u Kukujevcima (opština Šid, Srbija).

Podrška inovacionom preduzetništvu

Ministarski Savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kome je predsedavala premijerka Ana Brnabić, usvojio je inicijativu kojom se pruža podrška opremanju Elektrotehničkog fakulteta, Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta i radionice Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Svetski parlamentarci sledeće godine u Srbiji

Srbija će 2019. godine biti domaćin zasedanja Interparlamentarne skupštine, najveće parlamentarne organizacije u svetu, saopšteno je danas u Narodnoj skupštini u Beogradu.

Vulin: „Vojska Kosova“ se stvara da bi pretila Srbiji i Srbima

Dokle god je Rezolucija 1244 na snazi na Kosovu i Metohiji ne može biti nikakve druge oružane sile osim Kfora. „Vojska Kosova“ u kojoj nema Srba i protiv koje su i Srbi i Srbija je vojska koja se stvara da bi pretila Srbiji i Srbima, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Polemika SRS i Zorane Mihajlović

U Skupštini Srbije danas je, tokom rasprave o setu zakona iz oblasti građevinarstva i saobraćaja, došlo do polemike poslanika Srpske radikalne stranke i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović zbog toga što nije reagovala kada je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao da je Kosovo suverena država.

Vlada usvojila Akcioni plan o preuzimanju pravnih tekovina EU

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Prva Poslednja