Beograd

Trio Sveti 23. avgusta na Kalemegdanu

Trio Sveti koji čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić, u četvrtak, 23. avgusta, održaće tradicionalni letnji koncert u Biteartcafeu na Kalemegdanu, ovog puta uz pojačanje specijalnog gosta – saksofoniste Davida Binney-a iz Njujorka.

Degradirani školski bibliotekari

Nakon smanjenja broja bibliotekara u osnovnim i srednjim školama, njihov položaj dodatno je degradiran predlogom da jedini od svih zaposlenih u obrazovanju sa sedmim stepenom stručne spreme budu u sedmoj platnoj grupi.

Vlada Srbije: Poreski inspektori pri kontroli Južnih Vesti postupali zakonito

Poreski inspektori su prilikom kontrole portala Južne vesti iz Niša postupali isključivo u skladu s poreskom regulativom i važećim zakonskim propisima, saopštila je juče Vlada Srbije, povodom zahteva medijskih i novinarskih udruženja izloženih na sastanku Koordinacione grupe za saradnju sa medijima.

Najdžel Kenedi otvara 50. BEMUS

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće koncert pod nazivom „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUS-a.

Hrvatska nema prava da traži naknadu ratne štete od Srbije

Hrvatska nema pravo da traži odštetu od Srbije za hrvatske logoraše, koje je srpska država zatočila u koncentracionim logorima u Hrvatskoj i Srbiji, tokom devedesetih godina, odgovor je koji je Danas dobio od pravnog tima Fonda za humanitarno pravo.

Marković i Merkel saglasni o granicama na Balkanu

Premijer Crne Gore Duško Marković i nemačka kancelarka Angela Merkel saglasni su da nema promena granica na Balkanu, objavila je crnogorska Vlada na zvaničnom Tviter nalogu, prenosi RTCG.

Šabić podneo krivičnu prijavu zbog Šaćirija i Behramija

Poverenik Rodoljub Šabić podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu zbog sumnje da u radnjama službenika Ministarstva unutrašnjih poslova postoje elementi krivičnog dela neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka o švajcarskim fudbalerima.

Prva Poslednja