Beograd

Sejdinović: Pretnje su produkt atmosfere nasilja naprednjaka 2

Sejdinović: Pretnje su produkt atmosfere nasilja naprednjaka

Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o – rekao je radnik koji obezbeđuje zgradu u kojoj se nalazi kompanija „Aseko“ ekipi N1 prilikom pokušaja snimanja zgrade za potrebe priloga.

Radojičić: Beograd je postao investicioni centar jugoistočne Evrope 4

Radojičić: Beograd je postao investicioni centar jugoistočne Evrope

Već tri godine zaredom gradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove odobrava izgradnju oko milion kvadratnih metara kroz građevinske dozvole, u poređenju sa 2013. godinom to je pet puta više, a sa 2010. godinom čak 10 puta više, izjavio je u intervjuu za portal Biznis.rs gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Manifestacija Karavan za klimu ove godine počinje 29. septembra 5

Manifestacija Karavan za klimu ove godine počinje 29. septembra

Manifestacija Karavan za klimu, koja će ove godine biti održana pod sloganom “Mali korak za čoveka, veliki za prirodu – biodiverzitet i klimatske promene u Srbiji”, počeće 29. septembra, u Oficirskom domu, u Nišu, saopštili su danas organizatori.

Danas pokušavaju da otmu DS, sutra to može biti bilo čija kuća 7

Danas pokušavaju da otmu DS, sutra to može biti bilo čija kuća

„Mala grupa sadašnjih i bivših funkcionera Demokratske stranke već duže vreme planira da u subotu, 26. septembra 2020. godine, organizuje događaj koji naziva unutarstranačkim izborima“ – saopštila je danas Informativna služba Demokratske stranke.

Pajtić: Kod nas je talog "na vrhu" 11

Pajtić: Kod nas je talog „na vrhu“

Sagovornici Danasa iz redova vlasti i opozicije različito gledaju na simboliku „ličnog poklona“ američkog predsednika Donalda Trampa srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je tokom zvanične posete Beogradu predao Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Ipak Statut pre izbora dekana 14

Ipak Statut pre izbora dekana

Uprava Univerziteta u Beogradu više od godinu dana pruža podršku Filološkom fakultetu da prevaziđe teškoće koje ima i nastavlja to da čini. Podržamo sve napore da se u najkraćem roku donese usaglašeni Statut Fakulteta i nastave izborne radnje – kaže za Danas Ivanka Popović, rektorka UB, razrešavajući dilemu o redosledu koraka koje Filološki treba da preduzme.

PrvaPoslednja