Književnik i prevodilac Neven Ušumović je, povodom hrvatskog izdanja, primetio da se „nova Tešinova knjiga ponovo vrti oko hrane kao i njegov prethodni roman Kuvarove kletve i druge gadosti, no ovoga puta, u distopijskom obratu, vegani napadaju! Glavni junak, nezdravih prehrambenih navika, nakon terorističkog napada u hamburgernici gubi pamćenje i doslovno kreće u potragu za samim sobom. Otvoren mu je uhodani put moderne samorealizacije: kreativno pisanje. Međutim, Tešinov fiktivni svijet uključuje današnje virtualno okruženje, informacijsku i telekomunikacijsku tehnologiju, pa njegov junak u potrazi za samim sobom ulazi u vrtlog razmjene digitalnih erotskih pripovjednih i slikovnih podražaja, a zatim i u vremensku petlju koja ga baca na novi početak. No, kako god da se okrene, vatreni koktel ga čeka“. Ušumović tvrdi da „Tešinovi kokteli udaraju jače od Molotovljevih“.

„Tešin je u romanu Gori gori gori na teritoriji na kojoj za njega nema tajni. To je stvarnost crnih hronika i tabloida, nasilja i rijalitija, drugim rečima Srbija anno domini 2017. Gori gori gori čita se u dahu“, napisao je Dragan Velikić, dvostruki dobitnik Ninove nagrade.

Novi roman Srđana V. Tešina Gori gori gori dolazi deset godina posle prethodnog piščevog romana Kuvarove kletve i druge gadosti i posle uspelih knjiga priča Ispod crte i Priče s Marsa.