Na korak do ruskog oproštaja od Zapada

Svet pred novim bipolarnim poretkom

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Na žalost Rusija je raspadom i uništenjem SSSR izgubila celu istočni evropu i balkan. Ako uspeju da zadrže Belorusiju to je super. Sve zapadno dalje od Rusije ili Belorusije je izgubljeno politički i vojno. Jedino neka mala diplomatija ali najviše trgovina je dozvoljeno i moguće. Na žalost Rusija je izgubila i kavkaz i srednju aziju. Rusija ima da bira da li će biti partner sa Kinom i Iranom iako Kina mora da vodi glavnu reč ili će biti rob i sluga zapadu. Najvažnije je da Kina i Rusija ne budu glupe i zarate jedna protiv druge. Od Rusije, Kine i Irana zavisi budućnost azije i naroda u aziji. Od te budućnosti zavisiće budućnost muslimana i afrike.

  2. Rusi nisu ništa i nikog izgubili, ako imaju umno sposobnog ljudskog resursa da razvija kvalitetne a konkurentne proizvode, od ženskih čarapic do aviona i raketa…ima prirodnih bogastava, još je potreban dovoljan broj pametnih ljudi koji mogu realizovati programe do dobrog i konkurentnog proizvoda…

  3. Ko bi reko, kvalitetan tekst u Danas-u? I to doziveh… Amerikanci nikad nisu izasli iz imperijalne hladnoratovske paradigme, samo sto su u nedostatku rivala posrnuli i postali duboko korumpirani i dekadentni. Bahato, stihijski nepromisljeno se ophode prema Rusiji, zele je kao jos jednog vazala, a ne kao partnera, stoga je nece imati ni u jednoj ni u drugoj formi… Zapad ce doziveti iznenadan pad u moci, daleko gori od 2008, a u Kini ce pronaci neuporedivo opasnijeg protivnika nego sto je bio nazadni SSSR.

  4. Да Русија није разбила СССР , он би већ био исламска држава. И сад , после распада СССРа Русији прети исти сценарио , да остане муслиманска земља. То није далеко.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Nedelja

Eruditna i mudra knjiga 7

Eruditna i mudra knjiga

Teorijska knjiga rediteljke i profesorke Irene Ristić - “Mala vrata” objavljena je danas u izdanju “Geopoetike”. Reč je o eruditnoj, mudroj i neophodnoj knjizi za vreme u kome živimo i za razumevanje teorije, prakse i politike stvaralaštva i participacije u svim svojim kompleksnostima.

Naslovna strana

25. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.