Neverovatna priča psihološkog užasa 1

Pasionirani ljubitelji horor priča dobili su nedavno još jedan roman koji izaziva strah i jezu, zahvaljujući IK Vulkan izdavaštvo.

Glava puna duhova Pola Tramblea, ovenčana prestižnom nagradom Brem Stoker, neverovatna je priča psihološkog užasa koja primorava čitaoca da razmisli o vezi između sećanja i stvarnosti, nauke i vere, kao i o samoj suštini zla.

„Knjiga mi je uterala strah u kosti. A mene je baš teško uplašiti“, prokomentarisao je Stiven King ovaj roman.

Život Baretovih, jedne sasvim obične porodice iz provincije, okreće se naglavačke kad četrnaestogodišnja Mardžori počne da pokazuje znakove akutne šizofrenije i da tone u ludilo.

Roditelji su očajni jer lekari ne uspevaju da spreče bizarne napade i izleče je, a njihov miran dom pretvara se u kuću užasa.

Zbog toga se obraćaju lokalnom svešteniku, ocu Vonderliju, koji veruje da je u pitanju klasičan slučaj demonske zaposednutosti i predlaže egzorcizam.

U priču uvodi i producenta koji želi da dokumentuje borbu porodice Baret sa demonima.

Mardžorin otac ne radi, dugovi se gomilaju, i zato porodica nerado pristaje na ovaj dogovor, ne pomišljajući da će njihov rijaliti serijal Opsednutost postići takav uspeh.

Kad se događaji pretvore u pravu tragediju, emisija i šokantna dešavanja prikazana u njoj postaju urbana legenda.

Petnaest godina kasnije, bestseler autorka intervjuiše Meri, Mardžorinu mlađu sestru.

Dok se Meri priseća prošlosti, na površinu izbijaju bolne uspomene i ne podudaraju se sa onim što je prikazano na televiziji.

Producentska kuća holivudskog glumca Roberta Daunija Džuniora otkupila je prava za ekranizaciju ovog romana, pa ovu priču treba očekivati i na velikom platnu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.