Priprema za budućnost 1

Veoma inteligentna, provokativna, prepuna oštrih uvida, knjiga dovodi u pitanje osnove našeg pogleda na svet. Tehnologija napreduje brže nego što mi uspevamo da je razumemo, a svet nikad nije bio tako polarizovan. Oslanjajući se na ideje iz svojih prethodnih knjiga, Harari suočava čitaoca sa životnim izazovima usled neprestanih, zbunjujućih promena.

One utiču na ljudsku egzistenciju i menjaju postojeće obrasce razmišljanja i delanja. Harari ljude priprema za budućnost koja će se mnogo razlikovati od ovog trenutka i ukazuje im koja pitanja treba da postave sebi da bi preživeli.

Kako su kompjuteri, veštačka inteligencija i roboti promenili značenje reči biti čovek? Jesu li nacije i religije i dalje važni? Zašto je liberalna demokratija u krizi? Da li se sprema još jedan svetski rat? Kako će u budućnosti izgledati posao i radna snaga i kako se spremiti za to?

Juval Noa Harari jedan je od vodećih intelektualaca današnjice. Doktorirao je na Oksfordu i predaje svetsku istoriju na Univerzitetu u Jerusalimu. Dobitnik je mnogih nagrada, a postao je poznat širom sveta nakon knjige Sapijens. Veliki uspeh kod čitalaca stekao je knjigom Homo Deus, koja je prodata u više od četiri miliona primeraka i prevedena je na 50 jezika.

Profesor Harari širom sveta drži predavanja na kojima predstavlja teme iz svojih knjiga i članaka, a redovno objavljuje u novinama kao što su Gardijan, Fajnanšal tajms, Tajms, Nejčar magazin i Vol strit džornal.