Rođen sam u Zagrebu, umro u Beogradu, živim u Berlinu

Na ruševinama starog jugoslovenskog sveta, ma kakav da bio, nije se podiglo ništa čestito ni novo. Opaka, opasna, nedoučena, musava lava obrušila se na građevine, spomenike, ljude i knjige. Svakim danom obavlja se prodaja svih vrednosti, sveg duhovnog i moralnog kapitala zemlje
Bora Ćosić, srpsko-jugoslovenski pisac u Nemačkoj

Ostavite komentar

  1. Duh palanke je pravilno rasporedjen ne samo na citavoj zemlji, nego i u svim skolama misljenja. Kaze tvorac tog pojma, alo se previse kruto i nekriticki drzite neke ideje, i to je duh palanke. Bilo koje ideje.

Ostavite komentar

Nedelja

Đinđićeva nova koncepcija srpske politike 10

Đinđićeva nova koncepcija srpske politike

Bilo je prošlo podne. Upravo je ispratio Vesnu Pešić, s kojom je razgovarao o predstojećim skupštinskim izborima kada je zazvonio telefon. S druge strane bio je Ilija Marić, direktor izdavačke kuće Plato, specijalizovane za filozofsku literaturu. Izašla ti je knjiga - rekao je glas sa druge strane žice. Gotovo da sam zaboravio na nju, uzvratio je Zoran, ipak obradovan.

Naslovna strana

30. i 31. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.