Novo

Figaro: Srbija nepravedno ponižena na komemoraciji 11. novembra

Protokol francuskog predsednika smestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvan zvanične tribine na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra 2018, postavivši ga izvan dometa televizijskih kamera, piše francuski Figaro, prenosi RTS.

Italijanski novinari besni zbog uvreda

Italijanski medijski sindikati pozvali su novinare da se pridruže protestima nakon što su lideri Pokreta pet zvezda (M5S) nazvali one koji rade u toj profesiji „šakalima“ i „kurvama“.

Novi aparati vredni 47 miliona dinara

Nabavkom medicinskih aparata, u čijem finansiranju je najvećim delom učestvovalo Ministarstvo zdravlja, a doprinos su dali i privrednici iz užičkog regiona, lečenje pacijenata u Opštoj bolnici Užice, kako tvrde njeni čelnici, biće kvalitetnije i primenjivaće se savremenije medicinske procedure.

Konkurs za najbolji slogan i poster produžen do 20. januara

Kreativni konkurs za najbolji slogan i poster na temu podizanja svesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke biće produžen do 20. januara 2019. godine kako bi svi zainteresovani bili u mogućnosti da na vreme predaju svoje radove.

Jubilej „Zastava filma“

Vojnofilmski centar „Zastava film“ obeležio je večeras jubilej – 70 godina postojanja, svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije u Beogradu, a za izuzetne zasluge predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je VFC Sretenjskim ordenom trećeg stepena.

Protesti transrodnih osoba u Ljubljani

Desetak transrodnih osoba protestovalo je danas u Ljubljani sa zahtevom da im država olakša upisivanje promene pola u ličnim dokumentima.

„Kultura bez granica“ povodom Velikog rata

Grad Požarevac i partnerska opština Anina iz Rumunije organizovali su Festival u okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Domaćin festivala je Agencija za obrazovno pedagoške usluge „Kodeks“.

Zelenović: Vlast svakog protivnika kriminalizuje

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavio je da će u Beogradu, 7. februara, biti održano zasedanje Komiteta za monitoring Kongresa regionalnih i lokalnih samouprava, što je odlučeno, kako kaže, nakon njegovog izlaganja u tom telu Saveta Evrope, u kom je govorio o ucenama i pretnjama i prekomponovanju vlasti na lokalu u Srbiji.

Slovenija lansira dva satelita

Slovenačka vlada objavila je da je odobrila početna sredstva za lansiranje prvih dva satelita projektovana u Sloveniji koji treba da budu lansirani u svemir u prvoj polovini iduće godine raketom Vega preduzeća Arianespace.

Stanovi za mlade naučnike i umetnike

Univerzitet u Kragujevcu je raspisao konkurs za davanje u zakup 210 stanova, u novosagrađenim objektima u naselju Stara radnička kolonija, mladim naučnicima, istraživačima i umetnicima zaposlenim na fakultetima te visokoškolske ustanove.

Prva Poslednja