Novo

Savo Milošević trener Partizana?

Novi trener FK Partizan trebalo bi da bude Savo Milošević, aktuelni potpredsednik FSS. Pregovori još nisu završeni, ali je skoro izvesno da Ilija Stolica i Marko Nikolić, o kojima se ovih dana pisalo kao o kandidatima, više nisu opcija.

Napadnuta doktorka

„Obaveštavamo vas da se u petak 22.03.2019. godine oko 8 i 15 u ambulanti internog odeljenja objekta na Novom naselju dogodio još jedan napad, ovog puta na zaposlenu doktorku Sanju Ilić, navode iz Doma zdravlja „Novi Sad“.

Francusko priznanje za dvojezično odeljenje

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini uručio je direktoru pirotske gimnazije Bratislavu Krstiću prestižno priznanje Republike Francuske „Label Franc Education“, a potom je tabla kao oznaka kvaliteta rada u dvojezičnom odeljenju postavljena na ulazu u školu koja ima dugu tradiciju.

Usvojen Statut grada Šapca

Skupština grada Šapca održala je juče 29. sednicu u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, a na dnevnom redu su se našle 23 tačke.

Novi protest Jedan od pet miliona u Berlinu u subotu, 30. marta

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ najavili su da će u subotu, 30. marta biti održan drugi po redu protestni skup u Berlinu sa koga će predstavnicima Evropske komisije biti postavljeno pitanje „zašto podržavaju urušavanje demokratije i evropskih vrednosti u Srbiji“. 

Protesti u Siriji zbog Trampove odluke o Golanskoj visoravni

Hiljade Sirijaca izašlo je danas na ulice u raznim gradovima u zemlji da protestuje zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da zvanično prizna izraelski suvernitet nad okupiranom Golanskom visoravni, što je izazvalo osude širom sveta, uključujući i jednog broja američkih saveznika.

Vek obrazovanja učitelja

Pedagoški fakultet u Užicu, koji je deo Univerziteta u Kragujevcu, obeležio je svoj dan i sto godina obrazovanja učitelja. Prva generacija od 35 učitelja, obrazovala se u Pedagoškom odeljenju koje je formirano 1919. godine u tadašnjoj užičkoj Gimnaziji.

PrvaPoslednja