Novo

Zvezda je rođena

Martovski koncert Simfonijskog orkestra RTS iz ciklusa „Premijere“, doneo nam je nekoliko neočekivanih i veoma prijatnih muzičkih doživljaja i susreta.

Sanacija starog korita Mlave

Gradska uprava Požarevca objavila je javnu nabavku za poslove sanacije i čišćenje starog korita Mlave, čija je vrednost procenjena na 60,6 miliona dinara.

Rešenje o izručenju Kempbela

Viši sud saopštio je danas da je doneo rešenje kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pavosudnim organima Australije Dejvida Kempbela, uhapšenog u Beogadu pod sumnom za trgovinu drogom.

Zaštitnik građana: Nagrada za pristupačnost gradovima i opštinama

Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština objavio je danas javni poziv za dodelu nagrada gradovima i opštinama Srbije koji su u 2017. najviše doprineli razvoju svih vidova pristupačnosti na svojoj teritoriji.

Dulse Ponteš u Beogradu 18. aprila

Portugalska pevačka zvezda  Dulse Ponteš, za koju se tvrdi da je posle legendarne Amalije Rodrigez vratila fado na muzičku scenu Portugalije i sveta, zbog porodičnih razloga odložila je sutrašnji koncert u Centru „Sava“ na 19 Gitar art festivalu.

Bregzit: Dogovoreni uslovi

Evropska unija (EU) i Ujedinjeno Kraljevstvo saglasili su se „u velikom delu“ o sporazumu koji će voditi ka „postepenom izlasku“ Velike Britanije iz EU, prenosi danas BBC.

Golubice

Od brojnih ljudskih „vrlina“, nekako mi najteže na živac ide – umeće da se ćuti, kad mu vreme nije. Posebno u vremena kad je čak i nepristojno ćutati.

Saša Savić: Neću pokušavati da pređem granicu

Saša Savić, predsednik srpskog ogranka ruskog moto-kluba „Noćni vukovi“, potvrdio je za Danas da je na „crnoj listi“ Bosne i Hercegovine za ulazak u tu državu.

Dronovi istraživači

“Pomislila sam, čoveče, ovde nema samo kolonija, već ogromnih kolonija pingvina! Kako je moguće da tako očiglednu stvar ranije nismo primetili”, zapitala se Heder Linč…

Hrani sina, pa šalji u političare

U jednoj zemlji, ni nalik na ovu našu, na konferenciji za štampu, lider jedne stranke se obratio novinarima, povodom rezultata na upravo završenim izborima…

Ženske organizacije: Nećemo da rađamo za državu

Žene u crnom i još devet nevladinih organizacija koje se bore za prava žena danas je najoštrije osudilo izjavu predsednika Srbije u kojoj je „zamolio“ žene da razumeju potrebu Srbije i rađaju više dece, ocenjujući je ponižavajućom, jer degradira žene i svodi ih na mašine za rađanje radi reprodukcije nacije i jeftine radne snage.

Vojska Srbije jača za šest aviona „lasta“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas na aerodromu „Batajnica“ avione „lasta“ koji su uvedeni u upotrebu u RV i PVO Vojske Srbije i avione MiG-29 na kojima je u toku remont i modernizacija.

Kolektivna ostavka zbog internosti i opstrukcije vlasti

Predstavnici Lokalnog antikorupcijskog foruma Niša (LAF) u Radnom timu za izradu novog Lokalnog antikorupcijskog plana grada Niša podneli su kolektivnu ostavku na članstvo u timu zbog, kako su naveli, „inertnosti i opstrukcije“ u donošenju ovog strateškog antikorupcijskog dokumenta.

Đuričko: Ćaknuta ideja, imaćemo „Slobojavljanje“ u fontani

Srpsko društvo jasno daje do znanja da bi više volelo spomenik Slobodanu Miloševiću nego Zoranu Đinđiću. Kaže i da oseća jednu vrstu sažaljenja prema pokretačima inicijative da Milošević dobije spomenik u Beogradu, jer ti mladi ljudi ispoljavaju “težak oblik lobotomije”, rekao je glumac Nikola Đurićko, za Radio slobodna Evropa.

Zorana Mihajlović: Niko me nije zvao niti kontaktirao

Poziv na ubistvo Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije, koji je Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, uputio preko tabloida krajem prošle nedelje, ostao je bez reakcije i osude javnosti, ali i funkcionera njene stranke, odnosno kabineta predsednice Vlade, Ane Brnabić.

Prva Poslednja