Novo

Ilić: Proteste sada vodi narod a ne lideri

„Prisilnim dovođenjem građana iz cele zemlje na doček ruskog predsednika Vladimira Putina, naprednjaci i Aleksandar Vučić počeli su izbornu kampanju za parlamentarne izbore. Samo neko ko ne misli dobro Srbiji, ko je bruka i ko nije normalan može da dovede 1.300 autobusa u Beograd za kampanju jednog čoveka.

Nikodijević: Ugašeno 16 kotlarnica na naftu u beogradskim školama

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je OŠ „Arčibald Rajs” na Karaburmi, gde se uverio u dobro funkcionisanje grejanja nakon što je u školi ugašena individualna kotlarnica, a objekat prebačen na sistem daljinskog grejanja.

Bolno zdravstvo

Svake godine u inostranstvo ode oko 800 lekara i još više medicinskih sestara, popunjavajući tako korpus od nekih 40.000 ljudi za koliko se Srbija smanji svake godine. Sada, ovaj trend počinje da uzima danak u srpskom zdravstvu.

UNS: Ko je oborio sajtove Slobodno srpski i Medija centra Čaglavica

Ogranak Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu tražio je danas od kosovske policije i Tužilaštva da utvrdi ko stoji iza napada na sajtove Medija centra Čaglavica i emisije „Slobodno srpski“ čiji je autor ujedno i predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić.

Vučević: Novosadska racija je istorijski čas

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, na obeležavanju 77. godina od Novosadske racije u Drugom svetskom ratu, da je taj dan istorijski čas za sve ljude, a pre svega mlade naraštaje, kako bi se obezbedilo da se „prošlost ne ponovi“.

Jeremić: Niko od lidera SZS neće biti u prelaznoj Vladi nakon smene Vučića

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas da niko od lidera tog opozicionog bloka neće biti član prelazne Vlade, koju predlažu za period nakon smene aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, i dodao da za ta mesta ima dovoljno „stručnog i poštenog sveta“.

Makedonija i Srbija ostvarile značajan rast broja noćenja

Makedonija je prošle godine imala ubedljivo najveći procentualni porast broja noćenja među članicama EU, Evropskog ekonomskog prostora i kandidatima za članstvo, dok je Srbija na drugom mestu, saopštio je Eurostat.

Mihajlović: Saradnja sa Inženjerskom akademijom

Saradnja na velikim infrastrukturnim projektima, povezivanje privrede i građevinarstva sa akademskom zajednicom i naukom, bila je tema današnjeg sastanka resornog ministra Zorane Mihajlović sa predsednikom Akademije inženjerskih nauka Brankom Kovačevićem, saopšteno je iz njenog kabineta.

Direktorka BIRN-a: Vučić zloupotrebio slučaj Jovanovića u Davosu

Direktorka Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Dragana Žarković-Obradović ocenila je danas da je licemerno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu „Sloboda medija u krizi“ u Davosu govorio o napadu na novinara Žig info Milana Jovanovića i uputila ga da ispita slučaj napada na novinare portala Glas Zaječara i Zaječar online.

Kolike su šanse da Sergej Trifunović preuzme PSG? (ANKETA)

Izbori za novog predsednika Pokreta slobodnih građana dolaze u vreme kada je ta politička organizacija suočena sa brojnim organizacionim, kadrovskim i tehničkim problemima, uz „zamor materijala“ koji je nasleđen iz druge polovine predsednikovanja Saše Jankovića.

Merkel i Abe među današnjim govornicima u Davosu

Nekoliko istaknutih svetskih vođa, uključujući japanskog premijera Šinza Abea i nemačku kancelarku Angelu Merkel obratiće se danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u okviru šire rasprave o populističkim nacionalizmima naspram globalne saradnje.

PrvaPoslednja