Novo

Vukosavljević u Unesku o „opstanku srpskih svetinja na Kosovu“, o Baču i Limesu

Delegacija koju predvodi ministar kulture i informisanja Srbije, Vladan Vukosavljević, imala je u Parizu, u sedištu Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO), sastanak o „pitanje opstanka srpskih svetinja na Kosovu“ i nizu drugih tema, saopštilo je večeras u Beogradu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Sve o gripu

„Grip“ – jednostavno se zove, a upravo štampana knjiga u izdanju Heliksa sadrži gotovo sve što ljude može interesovati o jednoj od bolesti sa kojima se najčešće susreću i od nje obolevaju, te o njenim „novim“ modifikacijama.

Predsednik na sceni kroz ulaz za glumce

Funkcioneri SNS u Vranju nakon ceremonije otvaranja nove zgrade pozorišta „Bora Stanković“ mogu da odahnu zato što su uspešno odradili još jedan politički zadatak.

Trideset godina bez Kiša

U smislu da je celokupna istorija književnosti zapravo jedan kenotaf – Kiš je uspeo da smesti književnost u jednu knjigu ili čak u jednu priču. Sve zajedno, celu literaturu u jednom meta-pripovednom otklonu.

Od Tanpinara do Pištala

Od Tanpinara do Pištala

Zahvaljujući programima Sajamskog odbora Portret i Profil, na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavljena je i savremena turska književnosti.

Književnost kao inspiracija

Više sam voleo da čitam, nego da gledam filmove – rekao je reditelj Srdan Golubović odgovarajući na pitanje koliko mu je iskustvo čitanja lepe književnosti važno u snimanju filmova.

Mansura Izudin, između snova i jave

Srpskim čitaocima sinoć je predstavljena egipatska književnica Mansura Izudin, autorka romana Priviđenja iz senke, koji je objavila beogradska Geopoetika u prevodu Dragane Đorđević sa arapskog jezika.

Horizonti Balkana – sećanja i suočavanja

Jubilarno 15. izdanje festivala Slobodna zona u okviru selekcije Horizonti Balkana donosi šest uzbudljivih ostvarenja po izboru selektora Jelene Maksimović i Ivana Bakrača.

Mali ali moćni računari

Do sada su moćni računari po pravilu dolazili u velikim glomaznim kućištima, ili pak u vidu (pre)glomaznih i skupih laptopa. Međutim, već neko vreme su dostupni i SFF (small form factor) računari, koji imaju vrlo moćne specifikacije i izuzetno male dimenzije.

Inter i Čelsi pod pritiskom

Mada preostalih 270 minuta trke za titulu fudbalskog prvaka Evrope ostavljaju manje, više dovoljno prostora za popravljanje štete iz prva tri kola grupne faze Lige šampiona, važno je što se bolje pozicionirati za ključne bitke za mesta u nokaut rundi elitnog takmičenja i utešno prestrojavanje u Ligu Evrope.

PrvaPoslednja