Novo

Izbori u Poljskoj: Tesna pobeda knzervativca Dude 1

Izbori u Poljskoj: Tesna pobeda knzervativca Dude

Getty ImagesAndžej Duda je u koaliciji sa nacionalističkom Partijom prava i pravde Dosadašnji predsednik Poljske Andžej Duda pobedio je na predsedničkim izborima, pokazuju preliminarni rezultati. Završna anketa, sprovedena u ponedeljak, pokazuje da je Duda, saveznik konzervativne vladajuće Partije prava i pravde, osvojio 51 odsto. Dudin protivkandidat je gradonačelnik Varšave Rafal Tšaskovski. Dvojica rivala u borbi […]

Šta je „kultura otkazivanja“ i zašto su je slavni pisci osudili u otvorenom pismu 2

Šta je „kultura otkazivanja“ i zašto su je slavni pisci osudili u otvorenom pismu

Getty ImagesAutorka Dž.K. Rouling je postala meta kulture otkazivanja zbog komentara o transrodnim ženama Kultura otkazivanja je bojkot savremenog doba – u digitalnoj eri. Ova praksa popularna je na društvenim mrežama, gde se osoba ili kompanija obično izdvoje zato što su rekli ili uradili nešto što se smatra uvredljivim ili neprihvatljivim. Ljudi potom povuku podršku […]

Poljaci u nedelju tesno izabrali za predsednika ponovo Andžeja Dudu 5

Poljaci u nedelju tesno izabrali za predsednika ponovo Andžeja Dudu

U drugom krugu predsedničkih izbora u nedelju 12. jula Poljaci su tesnom većinom glasova od 51,2 odsto na još jedan petogodišnji mandat izabrali kandidata vladajućih konzervativaca, dosadašnjeg predsednika Andžeja Dudu, saopštila je jutros Državna izborna komisija na osnovu glasova sa preko 99 odsto birališta.

Korona virus: Najveći broj zaraženih u svetu u jednom danu, u Srbiji još 11 preminulih 6

Korona virus: Najveći broj zaraženih u svetu u jednom danu, u Srbiji još 11 preminulih

Getty Images U nedelju je zabeležen najveći broj zaraženih u svetu u jednom danu – više od 230.000 slučajeva, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, dok je u protekla 24 časa u Srbiji je prema zvaničnim podacima od posledica korona virusa preminulo još 11 ljudi. Najveći broj novih slučajeva zabeležen je u Americi, sledi jugoistočna Azija, […]

Preminuo unuk Elvisa Prislija 8

Preminuo unuk Elvisa Prislija

Unuk slavnog Elvisa Prislija (Presley) Bendžamin Kiou (Benjamin Keough) (27) preminuo je u nedelju, saopštio je menadžer njegove majke Lize Meri Prisli (Lisa Marie), ali nije naveo detalje o uzroku smrti.

Đerlek: Situacija u Novom Pazaru ohrabrujuća 9

Đerlek: Situacija u Novom Pazaru ohrabrujuća

Koordinator Opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je da su statistički podaci o virusu korona ohrabrujući, ali da su u bolnici i dalje na oprezu jer se radi o veoma podmuklom virusu.

VoA: Protest u Njujorku u znak podrške demonstracijama u Srbiji 10

VoA: Protest u Njujorku u znak podrške demonstracijama u Srbiji

Nekoliko desetina građana, pripadnika srpske dijaspore, održalo je protestni skup ispred sedišta UN, na kojem su izrazili podršku demonstracijama širom Srbije, zatražili kraj policijske brutalnosti i pozvali zapadne medije da objektivno izveštavaju o događajima u Srbiji, preneo je jutros Glas Amerike (Voice of America – VoA).

Građani Voždovca se bune zbog kanalizacije u Ulici Vojvode Stepe 13

Građani Voždovca se bune zbog kanalizacije u Ulici Vojvode Stepe

List Vreme je pre 80 godina pisao o tome kako je ženski bugarski savez osnovao Socijalnu školu u kojoj su se žene usavršavale, dok je list Pravda pisao o pobuni građana Voždovca zbog nedostatka kanalizacije u ulici Vojvode Stepe.

5G mreža 100 puta brža od 4G 14

5G mreža 100 puta brža od 4G

Mreža nove generacije će omogućiti preuzimanje filma u trajanju od 2 sata za manje od 10 sekundi.

PrvaPoslednja