Novo

Informacije o virusu i za migrante 2

Informacije o virusu i za migrante

U cilju što boljeg informisanja migranata o ozbiljnosti situacije sa pandemijom korona virusa u zemlji i svetu, Komesarijat za izbeglice i migracije pokrenuo je na svom sajtu Dnevni bilten, a u centrima u kojima migranti borave, Dnevni bilten će biti distribuiran i na svim jezicima koje migranti koriste (engleski, arapski, paštu, urdu, farsi…).

Doktor sa Sajma se zarazio u Austriji 4

Doktor sa Sajma se zarazio u Austriji

Doktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Branislav Stojković nije se zarazio korona virusom u kontaktu sa pacijentom, ali je zbog susreta sa kolegama i drugim medicinskim osobljem preneo virus na jednu medicinsku sestru i nemedicinskog radnika, dok je čak 40 osoba iz te ustanove bilo u izolaciji.

Policija nezakonito upadala u crkve 10

Policija nezakonito upadala u crkve

Policija ovih dana preduzima nezakonite operativne radnje u bogoslužbenom prostoru i tako šikanira vernike i sveštenike tokom bogosluženja – neovlašćeno ih snima, uzima lične podatke, čime povređuje ne samo njihovu slobodu veroispovesti, već i pravo na privatnost.

Simonović (Nova.rs): Najlažljivija vlast nas ne može ućutkati 11

Simonović (Nova.rs): Najlažljivija vlast nas ne može ućutkati

Glavni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izjavio je danas da je novinarka tog portala Ana Lalić „vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano“, objavljeno je na portalu Nova.rs.

Ova gladna crna rupa možda predstavlja kosmičku „kariku koja nedostaje“ 12

Ova gladna crna rupa možda predstavlja kosmičku „kariku koja nedostaje“

ESA/Hubble, M. KornmesserPretpostavljena crna rupa otkrivena je kada je rascepila zvezdu koja je letela preblizu Tim astronoma pronašao je nešto za šta tvrdi da je najbolji dokaz za postojanje „neprimentnih“ crnih rupa. Oni navode da pretpostavljena crna rupa „srednje mase“ razotkrila je postojanje kada je rascepila jednu osamljenu zvezdu koja je prišla preblizu. Ovakva nebeska […]

Paraćinski štab nije dao informaciju 14

Paraćinski štab nije dao informaciju

Povodom teksta koji je dnevni list Danas objavio pod nazivom: „Preminuo lekar ćuprijske bolnice zaražen korona virusom, zaraženo devet zdravstvenih radnika“ u sredu, 1. aprila 2020. godine,  na osnovu Zakona o informisanju,  molimo da objavite sledeći odgovor Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin.

Ministarstvo: Prva zgrada za bezbednjake u Vranju useljena 15

Ministarstvo: Prva zgrada za bezbednjake u Vranju useljena

Neposredno pred proglašenje vanrednog stanja, 14. marta, useljeni su stanovi u jednoj zgradi u Vranju namenjeni za pripadnike bezbednosnih službi a ostala tri objekta u tom gradu nalaze se u završnoj fazi, rečeno je Danasu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

PrvaPoslednja