Novo

Uhapšen funkcioner FIFA

Predsednik Gane Nana Akufo Ado dao je nalog policiji da uhapsi predsednika Fudbalske federacije te zemlje i visokog funkcionera Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Kvesija Njantakija zbog optužbe za prevaru.

Optužnica bez pokrića

Osnovni sud u Šapcu u nastavku suđenja gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću doneo oslobađajuću presudu.

Jerkov: Svaki mislilac da dobije ovakvo delo

Kad bih mogao da zamislim raj proučavanja srpske književnosti i kulture, onda bi on izgledao tako da svaki srpski pisac, svaki mislilac, dobije jedno ovako delo posvećeno njemu.

Tači: Kosovo će imati vojsku

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Budvi da će Kosovo formirati svoju vojsku i da Srbija neće imati pravo veta na tu odluku, a iskazao je i očekivanje da će biti uspostavljena puna normalizacija odnosa sa Srbijom, prenela je Anadolija.

Neredi na ulicama Pariza

Širom Francuske danas su održani sindikalni protesti zbog smanjenja plata u javnom sektoru i reformi koje sprovodi predsednik Francuske Emanuel Makron, a u Parizu se policija sukobila sa grupom mladih ljudi koji su uništili dve prodavnice i autobus.

Premijera filma „Dijanina deca“

Dokumentarni film „Dijanina deca“ autorke Slađane Zarić premijerno je večeras prikazan u Beogradu u znak sećanja na Austrijanku Dijanu Obekser Budisavljević, koja je tokom Drugog svetskog rata iz ustaških logora u Hrvatskoj spasila više od 7.500 dece.

Počeo 14. Festival dečjih dramskih radosti

U Smederevu je, u organizaciji Predškolske ustanove „Naša radost“ i Udruženja vaspitača „Čigra“, svečano otvoren 14. DEDAR – Festival dečjih dramskih radosti, prenosi Podunavlje.info.

Doživotni zatvor za 104 bivša vojnika

Turski sud je osudio 104 bivša pripadnika vojske na doživotni zatvor zbog umešanosti u pokušaj državnog udara 2016. godine, javili su državni mediji.

Bez milosti za džihadistkinje

U maloj ćeliji suda u Bagdadu, francuska državljanka Đamila Boutoutao ljulja svoju dvogodišnju ćerku i preklinje za pomoć. Boutoutao, stara 29 godina, optužena je da je član Islamske države.

Zakerberg na većinu pitanja ostao bez odgovora

Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg odgovarao je danas na pitanja evropskih parlamentaraca o propustima njegove kompanije u zaštiti korisničkih podataka u skandalu sa Kambridž analitikom i izvinio se zbog masovnog curenja podataka, ali je većina pitanja ostala bez odgovora.

„Anđeli pakla“ u Jagodini

Od 29. maja do 5. juna bajkerska grupa „Anđeli pakla“ održaće svetski skup u Jagodini i u tom periodu su zakupili Akva park, halu Jasa, kartig stazu, prostor iza zgrade AMSS i hotel.

Prva Poslednja