Novo

Dečija pijaca u Zemunu

Dečija pijaca na Omladinskom trgu pijace „Zemun“ održana je danas u organizaciji JKP „Gradske pijace“ i GO Zemun, u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Evropska godina kulturnog nasleđa – umetnost deljenja“.

Sve više smeća u svetu

Količina otpada u svetu mogla bi se povećati za 70 odsto u narednih tri decenije, procene su Svetske banke (WB).

Pozorišna jesen za tinejdžere

Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima edukativne pozorišne predstave namenjene njihovom uzrastu.

Saobraćaj najveći zagađivač životne sredine u Srbiji

Saobraćaj u Srbiji jedan je od najvećih izvora zagađenja životne sredine, a kvalitet vazduha u brojnim gradovima Srbije lošijeg je kvaliteta, upozorio je danas ministar životne sredine Goran Trivan na obeležavanju Svetskog dana bez automobila.

SP: Sigurna pobeda Srbije protiv Argentine

Odbojkaši Srbije pobedili su selekciju Argentine maksimalnim rezulatom, 3:0 u setovima, u drugom kolu H grupe na Svetskom prvenstvu koje se igra u Bugarskoj i Italiji.

Svaki četvrti predškolac u Nišu poseduje digitalni uređaj

Deca i mladi u sve ranijem uzrastu počinju sa korišćenjem digitalnih tehnologija, pokazalo je istraživanje u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu’’, koji sprovodi UNICEF uz podršku kompanije Telenor u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Užičkim centrom za prava deteta.

Ubijeni napadači na vojnu paradu u Iranu

Najmanje 25 osoba nastradale su danas tokom vojne parade na jugozapadu Irana, a br polovina nastradalih su pripadnici Revolucionarne garde Irana, javlaju zapadne agencije, pozivajući se na iranske novinske agencije.

Dodikov put u Sarajevo

Omer Karabeg: Ko će pobediti na oktobarskim izborima u Republici Srpskoj, prvenstveno u trci za člana Predsedništva BiH, razgovaraju Ivan Šijaković, profesor sociologije na Univerzitetu u Banjaluci, i Žarko Papić, politički analitičar iz Sarajeva.

Na meti i desničara i levičara

Roman “Već dve hiljade godina…” Mihaila Sebastijana objavila je nedavno IK “Clio”, u prevodu s rumunskog Đure Miočinovića. počinje 1920-ih godina.

Novaković: Branićemo SPENS još jače

Narodna stranka nastavila je i ovog vikenda u Novom Sadu akciju „Ko ruši SPENS, ruši Novi Sad“, koju je svojim potpisima podržao veliki broj Novosađana, navodi se u saopštenju te stranke.

Pretnja za srpske reke

Srpske institucije dodeljuju dozvole za gradnju malih hidrocentrala usred parkova prirode, kao što je slučaj na Staroj planini. Preti li Srbiji nestanak hiljada kilometara reka zbog nešto malo električne energije?

Prva Poslednja