Duboko smo kao porodica sa troje dece razočarani i poniženi.

Moj najstariji sin žrtva je lekarske greške, život provodi u invalidskim kolicima, a lečim ga pomoću SMS poruka, pa sam se ipak odlučila da rodim još dvoje dece. Retke su porodice koje se u ovo teško vreme odluče da imaju više od jednog deteta.

Vaša odluka atak je na porodicu kao instituciju i sve sveto što je vezano za nju. Deca rođena pre 2018. godine tako su diskriminisana, majkama ste poručili da su glupe, a prednost ste dali ženama kojima je bio potreban finansijski podstrek da bi se odlučile na rađanje troje i više dece. Izgubili ste kompas, predsedniče, a znam da Vam je želja bila da nam pomognete, međutim u praksi je sve pomalo drugačije.

Postoje ljudi koji će Vašu odluku zloupotrebiti, a sa druge strane postojimo mi koji smo našu decu rađali da bismo živeli za njih, a ne da bismo zahvaljujući njima preživljavali. Osećam duboko poniženje baš kao i onoga dana kada ste prednost dali hraniteljima umesto biološkim roditeljima. Iskreno se nadam da ova duboko nemoralna odluka nije konačna i da će apel porodica sa više dece, rođene iz ljubavi, kao i dece za čije se lečenje novac prikuplja SMS porukama, umesto država da pomogne, doći do Vas.

Iako nismo članovi Vaše stranke, podržavali smo Vas i verovali da je Srbija na dobrom putu, ali ste nas razuverili u to. Da se razumemo, ideja je odlična i trebala je da bude doneta odavno, međutim ograničenje da odluka važi za decu rođenu od 01. 01. 2018 je skandalozna. Godinama se kao majka bolesnog deteta borim za status roditelj-negovatelj, i – ništa. Od države sam dobila pet godina bolovanja i 27.000 dinara tuđe nege, dok hranitelji dobijaju platu 40.000, staž i penziju. Pomozite ovakvim porodicama i porodicama koje već imaju više dece.

Autorka je majka troje dece koja ne zadovoljava kriterijume Saveta za populacionu politiku