Prisiljen sam, kao što vidite, da Vam ponovo pišem budući da na pismo upućeno na Vaše ime putem dnevnog lista „Danas“, dne 27. 6. 2019. nije bilo nikakvog odgovora niti je resorna ministarka Vaše vlade u međuvremenu izvršila traženi upis Aleksandra Jinkera, predsjednika Jevrejske opštine Beograd, u predmetni registar.

Ni ovo moje pismo neće biti dugačko niti će se osvrtati na efemerne aspekte aktuelne afere. U prethodnom sam se bavio demokratijom, a sad ću pažnju usmjeriti na nešto drugo, ne manje važno.

Ako, naime, resorna ministarka ne uvažava rezultate glasanja u jevrejskoj zajednici Beograda, ona time, eo ipso, ne uvažava ni samo glasanje. Kakvog smisla imaju (legalni, zakoniti) izbori u Srbiji ako njihov rezultat ova vlast ne priznaje? Zašto je nama oduzeto pravo i mogućnost da biramo? Hoće li slično proći i neki drugi budući izbori? Zar tako izgleda zalaganje za vladavinu prava? Zar se s time ide u Evropu?

Koliko znam, nigdje u modernom čovječanstvu (da tako kažem) Jevrejima nije uskraćeno pravo glasanja ili to bar nije učinjeno nakon Drugog svjetskog rata. Pretpostavljam da Vaša ministarka možda o tome nije vodila računa pa Vas molim da je na to, dok je još na funkciji, podsjetite.

S poštovanjem.