Ne znam kome bih mogao da se obratim povodom dešavanja posle utakmice odigrane u Nišu pre neki dan za Kup Radivoja Koraća, pa se eto obraćam vama. Naime, vraćao sam se iz Jagodine oko 19 časova za Beograd.

Neobično mi je bilo što sam redom nailazio na zatvorene pumpe ispred kojih je stajala policija. Nešto mi se pripila kafica, te svratih na pumpu Lukoil.

U momentu mog ulaska na pumpu, radnici pogasiše svetla, i policija zatvori prilaz pumpi preprečivši kola sa upaljenom rotacijom.

„Šta se dešava, zatvarate?“

„Da, da, idu navijači, možete samo da dobijete kafu da ponesete.“

Kupismo na brzinu tri kafe i izađosmo ispred.

Ja u šoku, žena u šoku, ćerka se smeška.

U razgovoru sa policajcem saznao sam sledeće: Kada igraju Zvezda ili Partizan, i navijači organizovano idu na utakmice, redovno se pre njihovog prolaska pumpe zatvaraju i na svakoj dežura policija da ih ne bi demolirali.

I to tako već neko vreme.

Policajac je ispričao svoja iskustva, između ostalog i da su prošli put morali da brišu video-zapis ispred kamere jer su upotrebili palice, a nadređeni nije bio baš oduševljen jer su radili svoj posao.

Odjedanput na pumpi mrak, radnici se zatvorili, kao da ide horda divljaka, ili ne daj Bože pošast, sam đavo.

Mi stojimo sami na pumpi sa dva policajca i razgovaramo.

„Nemate vi pojma šta oni rade, još ako se sretnu greškom dve suprotne navijačke grupe, to je potpuni haos“, reče između ostalog policajac.

„Da li je moguće da se to dešava?“

„Jeste, nažalost.“

Ako vas zanima, mogu da vam prepričam taj razgovor do detalja, bolje ćete vi napisati nego ja.

Dakle, razularene horde stoke pijani i drogirani klinci vladaju auto-putem. Ja sam još uvek u šoku, jer da nisam video i doživeo, mogao bih da se opkladim da me neko laže kada bi mi ovo pričao.

Autor je inženjer mašinstva, konsultant za uštedu energije u instalacijama KGH