Filozofski fakultet u Novom Sadu Foto: uns.ac.rs

Po njemu, zbog svojih naučnih i političkih stavova, profesorka Dubravka Stojanović, spada „u red najvećih falsifikatora“. Takođe je izrazio uverenje da bi, posebno zbog njenog stava prema pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske, profesorka Stojanović „trebalo da završi u buvari, to jest zatvoru“. Ni to nije bilo dovoljno, pa je dodao „a da ne kažem po zakoniku Knjaza Miloša kako bi završila.“ Sasvim je jasno da je mislio na Kazneni zakonik za Kneževinu Srbiju iz 1860., glava 9. „izdajnik otečestva kazniće se smrću.“ Istovremeno je za docenta Jova Bakića rekao da je „najobičniji govnar Bila Klintona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.“

NJegova ideja da nekom svom budućem studentu zada master rad na temu „Uloga Filozofskog fakulteta u Beogradu u stvaranju i reprodukovanju kulta neznanja, intelektualnog prostakluka i diletantizma…“, jasno govori o kakvom profilu političara je ovde reč. U svom pokušaju da na profesionalno neprihvatljiv način unizi društveni dignitet naučnih radnika i profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu ovaj narodni poslanik je samo demonstrirao nedostatak elementarnog moralnog dostojanstva i vaspitanja.

U svakoj normalnoj državi bi ovakvom narodnom poslaniku bio oduzet poslanički imunitet i bila podignuta optužnica za govor mržnje i pretnje smrću. To se, naravno, neće desiti jer je on samo slika i prilika ove vlasti koja tendenciozno i uporno gura društvo u sukob širokih razmera. Od mržnje se srce steže, a širi se u borbi za slobodu. Od ove borbe nećemo odustati.