Gledaoci se javljaju. Ne zna se da li je utisak u pozitivnom ili negativnom smislu!? Olja im uzima reč i to je to. Pet do šest glasova obeležavaju prethodnu sedmicu. Sada i manje, navodno glasa se i elektronski ali to ne menja ništa bitno. No kada joj je emisija ukinuta, naravno, bio sam na njenoj strani. Radovao sam se kada se, konačno, vratila kao malo svetlo na kraju tunela u kojem se, odavno, nalazimo.

Vlast se dosetila jadu. Bojkotuje emisiju. Ne mogu ni da zamislim na kojoj muci je Olja Bećković. Kako pripremiti sledeću emisiju? Koga zvati? Hajde ono sa Smajlovićevom je i prošlo. Ovo sa Prokićem baš i nije. Kako uspostaviti dijalog dve strane!? Ispostavlja se da je to ključno pitanje.

Priznajem, i sam razgovaram , uglavnom, sa istomišljenicima. Tako rade i oni. Međutim, oni su u većini!

Kako se dolazi do dijaloga? Kako se izboriti za bolju ideju? Oni neće sa nama na ulici ili na „Utisku“ mi sa njima nećemo u Skupštini. Mi ćemo šetati i zviždati oni će vladati. Kada zagusti raspisaće izbore, na kojima će uz svesrdnu pomoć svojih medija pobediti, naravno, uz kontrolu evropske zajednice.

Tako to ide još od 1968. i na to pitanje nemam odgovor. To je moj utisak.