Da li je moguće da su te takse glavni i jedini razlog zbog koga su obustavljeni svi dalji pregovori sa predstavnicima vlasti iz Prištine?! Glavni razlog za nemogućnost razgovora i pregovora sa predstavnicima vlasti samoproglašene Republike Kosovo trebalo bi da budu sami predstavnici te vlasti koju vrše kriminalci i ratni zločinci, koji su počinili strahote nad srpskim i drugim narodima na Kosovu i Metohiji, proterali nekoliko stotina hiljada Srba i drugih naroda sa svojih vekovnih ognjišta, oteli im imovinu, spalili i porušili njihove domove, oskrnavili svetinje, porušili crkve i groblja.

Našoj vlasti nije smetalo da godinama razgovara, pregovara i rukuje se sa navedenim zločincima i da tako, de facto, prizna Republiku Kosovo, nagovori Srbe da glasaju na izborima po zakonima samoproglašene Republike Kosovo i da predstavnici Srpske liste, filijale Srpske napredne stranke, uđu u koaliciju sa ratnim zločincem Ramušom Haradinajem i učestvuju u njegovoj vladi kao potpredsednici i ministri.

U današnje vreme, mnoge države, čak i one najrazvijenije, uvode takse i sankcije drugim državama mimo međunarodnih običaja i prava. Svaka država na takve postupke odgovara reciprocitetom ili nekim drugim merama. Umesto da se ponašamo dostojanstveno i na odgovarajući način reagujemo, mi kukamo i žalimo se po celom svetu zbog tih taksi, kao da je to jedino i najveće zlo koje nam je došlo od albanskih kriminalaca sa Kosova i Metohije.

Mnoge adute, odnosno mere kojima bi mogli odgovoriti na ucene od strane albanskih kriminalaca oduzeli smo sami sebi amaterskim, neshvatljivim, ponižavajućim, antiustavnim dogovorima u Briselu. Naša vlast je svojim odgovorom na pomenute takse osramotila Srbiju i srpski narod pred celim svetom i pokazala svoju slabost i nesposobnost da vodi državne i narodne poslove. Jadna je Srbija ako toliko ekonomski zavisi od izvoza robe na Kosovo i Metohiju.