Krivični postupak protiv mog branjenika, gospodina Saše Mirkovića, vođen je na osnovu krivične prijave koju je protiv njega, a u ime Grada Zaječara, podneo sadašnji gradonačelnik Zaječara Gospodin Boško Ničić. Reč je o 1.662 novogodišnja paketića i navodnoj šteti koju je moj branjenik pričinio Gradu Zaječaru u iznosu od nešto više od 13.000.000,00 dinara.

Navedenu krivičnu prijavu gospodin Ničić podneo je protivu moga branjenika nakon donošenja presude Privrednog suda u Zaječaru kojom je Grad Zaječar obavezan da navedeni iznos plati firmi iz Beograda Offy Company. Dana 30. maja ove godine Privredni apelacioni sud u Beogradu ukinuo je navedenu presudu Privrednog suda u Zaječaru, spise predmeta vratio privrednom sudu u Zaječaru na ponovno suđenje i odlučivanje sa jasnim uputstvima da u konkretnom slučaju sporne paketiće niko zvanično nije poručio u ime našeg Grada, pa sledstveno tome Grad Zaječar nije ni bio u obavezi da plati te paketiće, niti je Grad Zaječar ovim pravnim poslom oštećen na bilo koji način od strane gospodina Mirkovića.

Moj branjenik je prvostepenom nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Zaječaru osuđen na godinu dana zatvora zbog štete koju Gradu Zaječaru nije pričinio. Očekujemo ukidanje navedene presude po našim žalbama od strane Višeg suda u Zaječaru, vraćanje spisa predmeta Osnovnom sudu u Zaječaru na ponovno odlučivanje i donošenje oslobađajuće presude gospodinu Mirkoviću.

Kako ste sve vreme izveštavali javnost o suđenju gospodinu Mirkoviću, zahtevam da javnost objektivno informišete o svim relevantnim činjenicama vezanim za ovaj postupak objavljivanjem ovog zvaničnog saopštenja.

U ime tima branilaca gospodina Saše Mirkovića,

Advokatica iz Zaječara