Zašto vi šetate, a zašto narod?

E pa evo da vam kažemo. Što vi šetate to samo vi znate, a mi možemo da nagađamo. A narod šeta jer je besan, gladan, očajan, izvređan, omalovažavan. Svaki pojedinac u bilo kojoj koloni šeta zbog svoje dece i njihove budućnosti. I tako očajan, ide za ovnom predvodnikom. Okej. Ali predvodniku su rogovi slomljeni, pa on ne zna kuda tera. Da li levo, da li desno. A potrebno je samo PRAVO! I pojedinci idu. Idu levo, idu desno, idu kud im se kaže. I onda ništa! Odu kući. Gde su bili, šta su radili i zašto, nemaju pojma.

Istina je, nosimo parolu DA OVI ODU A DA SE ONI NE VRATE! Ali prvo moraju OVI da odu! Jer ovako kako ste krenuli, svakako se nećete vratiti, i to ne zbog parole koju nosimo, već zbog toga šta i kako radite. Protesti moraju biti smisleni, sa jasnim ciljem i jasnim zahtevima. Sa postavljenim rokovima. Do sada smo od vas videli isključivo Trla baba lan… Hoćete da Vučić ode? Recite to jasno i glasno! Onako kako mi to govorimo! Ne – Počelo je. Ne – Stop krvavim košuljama. Da – Ostavke. Da – Razrešenja. Da – Narodu!

A zahtevi su jednostavni. I znajte, čak i ako u Beogradu energija opadne, podići ćemo je u drugim gradovima. #IzVučićemose mi, a vi kako hoćete.

Il si bos il si hadžija. A zna se koga sreća ne prati!

ZAHTEVAMO:

– Ostavku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ili u krajnjem slučaju razrešenje, zbog grubog kršenja Ustava Republike Srbije i krivičnog zakonika Republike Srbije – Ugrožavanje teritorijalne celine (član 307 KZ – Krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije; član 2, 3, član 8 stav 1, član 50 Ustava Republike Srbije) kao i zbog osnovane sumnje u prekoračenje ovlašćenja koja su mu kao predsedniku dodeljena

– Ostavku predsednika vlade – Ane Brnabić, zbog grubog kršenja Ustava Republike Srbije i KZ (član 306 i 307 KZ) kao i pasivnog i nekompetentnog obavljanja dužnosti koja joj je poverena

-Ostavke ministara u Vladi Republike Srbije zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili službene položaje, te tako stekli protivpravnu imovinsku i drugu korist – Krivična dela protiv službene dužnosti (član 359 – 369 KZ)

Izvršnoj vlasti u Republici Srbiji određuje se vremenski rok od 15 dana, da postupi prema zahtevima.

Ukoliko Predsednik Republike Srbije, ne postupi prema zahtevu iz tačke 1, zahteva se od Narodnih poslanika da odmah, po isteku vremenskog roka od 15 dana, izglasaju razrešenje prema članu 118. Ustava Republike Srbije. Takođe, zahteva se od Narodnih poslanika razrešenje članova vlade, kao i predsednika vlade, ukoliko u datom vremenskom roku, isti ne podnesu ostavke.

Vremenski rok dat u ovom pismu, počinje teći od subote 19.01.2018.

S poštovanjem.