Uvrede u prisustvu ministra 1

Preziva se Atlagić. Dozvolio je sebi da vrlo ružno govori o ljudima o kojima, sudeći po njegovom ponašanju, nije ni do kolena po kvalitetu, značaju i doprinosu srpskoj nauci, prosveti, umetnosti. On se usudio da blati ljude, o čijem radu očito nema pojma, pa to čini iz čiste mržnje, zavisti, zloće i udvorištva.

Da li ste, poslaniče A., nekad videli neko značajno delo tog „nazovireditelja“, koji je svojom umetnošću doprineo ugledu Srbije u svetu. Vi se naravno u to ne razumete, jer očito Vaš krug interesovanja su rijaliti programi.

Bilo bi dobro da se „svako jutro pogledate u ogledalo i videćete jednog starca koji je pomerio pameću, pa otupeo od mržnje lupeta, ne bi li se dodvorio gazdi od koga mu zavisi ova sinekura skupštinska“.

Ali nemojmo mu zameriti. Vaspitanje se stiče u detinjstvu u kući, pa šta očekivati od čoveka u starosti, koji to očito nije imao. Ja ga u stvari žalim.

Zameram ministru prosvete i nauke. Nisu li, gospodine ministre, ugledni profesori grubo vređani u vašem prisustvu? Zar to ne bi trebalo da uvredi i Vas? Ali ne! Vi ste izgleda uživali u tom rijalitiju.

Sačuvaj Bože!

Autorka je penzionerka