Poštovani,
 
Prosleđujem ovaj mejl na nekoliko adresa u nadi da će neko odreagovati. Stanujem na Novom Beogradu, u naselju Mileve Marić Ajnštajn, Blok 72. Od kako smo se uselili u takozvane ,,smrdljive’’ zgrade i one koje to nisu, rečeno nam je da parče zemlje koje se prostire od moje zgrade (4b) pa prema Bloku 45 i ka Savskom keju, pripada takozvanoj ,,ničijoj zemlji’’ i da Gradska čistoća i Gradsko zelenilo nisu zaduženi za naš kraj, tako da mi, stanovnici ovog naselja imamo veliki problem sa đubretom koje se ovde stvara i širi. Tokom 2017. godine, jednom mesečno pokušavala sam da organizujem ,,radne akcije’’ sa komšijama moje zgrade, ali je odziv bio veoma slab ili nikakav. Često se niko ne bi ni pojavio, što je meni neverovatno budući da u zgradi stanuje 99 odsto mladih roditelja sa malom decom, pa mi nije jasno kako im ne smeta da im deca rastu u ovakvoj sredini. Ali to je druga priča.
 
Tema ovog mejla je da je Novi Beograd u poslednje vreme jezivo prljav, da na ulicama nema kanti za otpatke i da retko možemo videti zaposlene iz Gradske čistoće koji čiste samo pojedine delove, uglavnom oko autobuskih i tramvajskih stanica, dok su zelene površine u Jurija Gagarina i unutar blokova u očajnom stanju. Posebno je prljav i deo oko buvljaka i buduće autobuske stanice. Pre nekoliko dana je baš tu, pored autobuske stanice na raskrsnici Jurija Gagarina i Antifašističke borbe ležalo nekoliko uginulih životinja (pas, ptica i pacov), koje je Zoohigijena uklonila nakon mog poziva, a ako krenete ka Bloku 23, na mestu ispod novobeogradske železničke stanice, videćete pravu malu deponiju. Građani Novog Beograda (kao i svakog drugog dela grada) treba jednako da povedu računa o svojoj sredini, ali smatram i da vlasti treba da počnu sa obavljanjem svog posla i konačno pošalju nekog da ovo pogleda i počisti sve deponije koje su pogotovo sada, kada je granulo sunce, vidljive na svakom koraku. I ovo nije problem koji može da reši nekoliko ljudi, potrebno je poslati čitave armije ljudi da bi se Novi Beograd, a verujem i ostali delovi Beograda očistili.
 
Planiram da u narednih nedelju dana organizujem akciju čišćenja na nivou našeg naselja, a vas sve molim da ukoliko imate mogućnosti, kontaktirate odgovorne ustanove i pomognete nam da ovaj problem rešimo, jer mi, građani Novog Beograda nemamo tu mogućnost i jedino što dobijamo je prebacivanje sa jedne na drugu telefonsku liniju.  
 
U prilogu mejla prosleđujem nekoliko fotografija lošeg kvaliteta.
 
Unapred zahvalna,
Sugrađanka