Foto: FreeImages / Cierpki

E pa ja ću mu to objasniti, mada bi kao savestan predsednik trebalo malo da zna o istoriji stranke koju vodi. Nije mu očigledno stalo jer zašto naziv NOVA DSS i zašto novi logo stranke. Očigledno „istorija počinje sa mnom“.

E pa ja sam jedan od osnivača stare DSS i prvi predsednik Opštinskog odbora Vračara. Godine 1992. na lokalnim izborima u Beogradu mi smo, zajedno sa SPO, odneli ubedljivu pobedu na tim izborima. To je bila najčistija pobeda DSS u celokupnoj njenoj istoriji. Pored nas, odborničke klupe na Vračaru zauzeli su samo još odbornici DS. To je bila jedina opština u Beogradu i u Srbiji u kojoj nije bilo ni jednog jedinog odbornika vladajuće stranke. To govori o raspoloženju glasača Vračara. Kasnije smo promenili koalicionog partnera i uveli DS u organe vlasti na opštini. Posle 2012. godine vi ste doneli odluku da ćete imati istu ekvidistancu prema vladajućoj stranci i prema Demokratskoj stranci i ako je vladajuća stranka imala 100 odsto vlast u Srbiji a DS nikakvu. To je sve proisticalo iz patološke mržnje i starog i novog DSS-a prema DS iako niko normalan nije bio niti je sada u stanju da objasni taj fenomen.

Te 1992. je po odluci opštinskog odbora i predsednika stranke postavljen za predsednika opštine Dragan Maršićanin. To mu je bila prva državna funkcija koju je dobio. On bi mogao toga da se seti i da vam objasni zašto je Vračar za DSS važan i zašto su glasači DSS na Vračaru bili prevareni kada su vaši odbornici stupili u koaliciju sa SNS.

Prema tome, nemojte se čuditi zašto se Vračar stalno pominje. Na toj opštini vi ste se grubo poigrali sa svojim glasačima. Vaša odluka da izađete iz tih koalicija diljem Srbije je dobra, ali okasnela za vas i vaš rejting. Nažalost. Ne zaboravite da smo nekada davno svi mi pohrlili u DSS verujući da je to stranka sa najvećim opozicionim potencijalom.

Autor je prvi predsednik OO DSS Vračara