Politika

Tači u UN o granicama, Haradinaj za vize

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj uskoro će otputovati u Njujork, gde 24. septembra počinje Generalna skupština Ujedinjenih Nacija, prenosi RTK2.

Vukosavljević: Ne strahujem od smene

„Ako je rijaliti deo kulturne ponude, onda smo u problemu“, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević gostujući na TV Prva.

SAD započinju „šatl diplomatiju“ između Beograda i Prištine

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država ubrzo će se aktivnije uključiti u posredovanje između Beograda i Prištine u pregovorima o rešavanju kosovskog pitanja, tako što će vođenjem „šatl diplomatije“ razgovarati sa najvišim zvaničnicima u Beogradu i Prištini i posećivati oba grada, te „usmeravati tok pregovora“, saznaje Danas iz diplomatskih izvora u Vašingtonu.

Opoziciona koalicija koja nema pravo na grešku

Vranjanci pomalo kao da su zaboravili na posete opozicionih političara njihovom gradu od kada su naprednjaci preuzeli palicu lokalne vlasti od do tada neprikosnovenih socijalista.

Dačić i Lavrov u Banjaluci

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenili su danas na sastanku u Banjaluci da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi stalno razvijaju, saopštilo je Ministarstvo (MSP).

Vučić: Govoriću o Kosovu i stranci

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak i razgovaraće se, između ostalog, o Kosovu i stanju u stranci, najavio je danas novinarima predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić, obilazeći radove u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Stroža kontrola na severu Kosova

Kosovska policija (KPS) saopštila je da će od 24. septembra, u skladu sa preregistracijom vozila dogovorenom Biriselskim sporazumom, sprovoditi pojačanu kontrolu i oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv vozača će preduzimati zakonske mere, javlja RTK.

EU upozorila Prištinu i Tiranu

Priština i Tirana su u obavezi da u potpunosti poštuju odredbe Sprazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se odnose na korektno upravljanje granicama.