"1 od 5 miliona": Anasonović iznela svoje viđenje protesta, ali i niz neistina 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Udruženje „1 od 5 miliona“ saopštilo je da je bivša članica Udruženja Jelena Anasonović za list Blic iznela svoje viđenje protesta, ali i niz neistina.

U saopštenju se dodaje da je Jelena Anasonović napustila Udruženje pre četiri meseca, a neposredni povod bio je taj što je Udruženje bez njene saglasnosti donelo odluku da 19. jula stupi u jednočasovnu blokadu upozorenja Rektorata.

Odluka o blokadi doneta je unutar Udruženja, i do same realizacije sa time nije bio upoznat niko, a ponajmanje predstavnici opozicionih političkih stranaka, kaže se u saopštenju.

„Nije nam jasno zbog čega je Jeleni Anasonović tada smetala blokada Rektorata, kao ni to zbog čega je rešila da sa nizom neistina izađe baš sada – na dan kada se proslavlja oslobađanje prve institucije u Srbiji, ali i obeležava godišnjica događaja koji je pokrenuo lavinu protesta širom zemlje“ saopštilo je udruženje 1 od 5 miliona i pitalo ko ima koristi od toga.

Uz napomenu da se neće baviti pobijanjem pojedinačnih neistinitih tvrdnji Jelene Anasonović, udruženje je demantovalo samo da je ona organizovala proteste, već građani.

„Svako ko pomisli da je veći od protesta i da ima pravo da ih prisvaja, blati i obezvređuje postignute rezultate, mora biti svestan da će se prolivena krv svih ljudi prebijanih pre i tokom protesta preslikati na njegove ruke“, saopštilo je udruženje.

Anasonović je za današnji Blic izjavila da je organizovala proteste iz najdubljih ubedjenja i da se borila da stranke ne preuzmu protest, ali da u tome nije uspela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari