''1 od 5 miliona'': Hoće li neko da izađe i da kaže čiji je Majdanpek? 1Foto: 1od5miliona (Arhiva)

Udruženje „1 od 5 miliona“ saopštilo je da je rezultat današnjeg protesta u Majdanpeku pristanak predsednika opštine Dragana Popovića da naredne nedelje odgovori građanima na pitanja čiji su stanovi rudara u Majdanpeku i gde su nestale pare građana date za rekonstrukciju toplane koja ne greje.

U saopštenju se navodi da se na protestu okupilo više desetina Majdanpečana, koji su tražili da Popović obelodani šta su vlasti „poklonile kompaniji Ziđin pod plaštom prodaje rudnika“ i da li je u paketu dala i stanove koji su rudari izdvajanjem od ličnih dohodaka svojevremeno izgradili.

„Hoće li neko da izađe i da kaže čiji je Majdanpek? Sramota vas je da priznate da ste prodali naš grad, da ste prodali naše stanove, da hoćete da prodate i ljude? Da li vas je sramota da priznate da ste ukrali pare od toplane? Dragane Popoviću, imaš 10 minuta da izađeš i odgovoriš na ova pitanja“, poručio je Martin Bežinarević, predstavik „1 od 5 miliona“.

Pošto predsednik opštine nije hteo da izađe i stane pred narod, građani su ušli u zgradu, a posle jednočasovnog pregovaranja sa radnicima opštinskog obezbeđenja i pripadnicima MUP, telefoniranja u Popovićev kabinet, postignut je kompromis – Majdanpečane će rukovodstvo opštine primiti za tačno sedam dana. Protestu je podršku pružila svojim prisustvom i Vlaška stranka, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari