1 od 5 miliona: Pobedili smo i oprostili Đuri što je poslao batinaše da nas tuku 1Foto: Logo

Udruženje 1 od 5 miliona obratilo se saopštenjem vladajućoj stranci uz poruku da su studenti odneli prvu pobedu i da im je jasno zašto se nadležni ljute.

„Razumemo da boli kada se nešto reši mimo vas i toga „da se vi pitate“ i kada vaši pritisci ne daju rezultat, ali i razumemo bol koju vam je nanela pobeda studenata da vrednost diplome ne bude cena njenog štampanja, kupovine ili krađe, već da njena vrednost bude refleksija znanja osobe koja je stekla“, navedeno je u saopštenju.

Udruženje je istaklo da Univerzitet vrednuje studente koji imaju znanje i pošteno stiču diplome, a akademske krađe oštro sankcioniše, i to najviše ljuti vladajuću stranku.

„Izvinite što mislimo svojom glavom. Evo, još jednom stvarno izvinite što smo odneli pobedu a što vas ništa nismo pitali, a vi se javljate iz dana u dan. Stvarno izvinite što smo se izborili za autonomiju Univerziteta i srušili vaše nečasne akademske snove“, poručili su studenti.

Parafrazirajući izjavu predsednika Aleksandra Vučića, studenti su se „izvinili i Đuri što je poslao funkcionere i aktiviste Srpske napredne stranke da ih batinaju, što 10 meseci protestuju, pa o tome obaveštavaju CNN, BBC i drugi strani mediji, a RTS ćuti kao da ga je taj isti Đura tukao po finansijama.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari