1 od 5 miliona: Vučić i Stefanović nastavljaju obračun, stigle nam još dve prijave 1Foto: 1 od 5 miliona

Pokret „1 od 5 miliona“ saopštio je danas da je na adrese njihovih aktivista stiglo još dve prijave, navodeći da time „režim Aleksandra Vučića nastavlja obračun sa Pokretom „1 od 5 miliona“.

Time se, kako navode, broj, što prekršajnih što krivičnih prijava, popeo na čak 18, i sve se odnose na učešće u organizaciji protesta „1 od 5 miliona“.

„Poslednje režimske „čestitke“ upućene su Tei Vukadin za organizovanje neprijavljenog skupa 14. decembra 2019. godine, i Krsti Tomkoviću zbog paljenja baklje na protestu. Kako saznajemo od časnih pojedinaca u policiji, lično ministar za prljave poslove Nebojša Stefanović izdao je nalog da se po hitnom postupku pripadnicima Pokreta „1 od 5 miliona“ napakuje što više prijava. Iza toga stoji lična odmazda njega i njegovog šefa Vučuća, pokušaj pravnog iznurivanja naših aktivista, kao i sabotaža rada Pokreta i jasna poruka šta nas čeka ako nastavimo borbu protiv gangsterske vlasti. Možda je svojim omiljenim metodama zastrašivanja i „kažnjavanja“ SNS kartel uspeo da ućutka neke druge, ali aktiviste Pokreta “1 od 5 miliona” nikada neće uspeti“, navodi Pokret „1 od 5 miliona“ u saopštenju.

Oni ističu da ih sa svakom novom prijavom i svakom novom pretnjom samo još više čine rešenim da istraju u borbi.

„Zato poručujemo i Vučiću i njegovom Nebojši: Umesto što uzaludno arčite policiju i pravosuđe, iskoristite vreme na bolji način, na primer – spremajte sopstvenu odbranu, i pred sudovima i pred narodom. Trebaće vam uskoro“, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari