Foto:vikipedija

Ovo je Redžepi i zvanično potvrdio na svom fejsbuk nalogu.

On je napisao da će biti samostalni odbornik ali da će „u vreme kada u Preševu treba da se pronađe zajednički jezik da bi se postigli naši ciljevi i ulazak u Republiku Kosovo“.

Redžepi je ocenio i da, iz tog razloga, ne bi bilo dobro da se u oštinu Preševo ponovo uvedu privremene mere zbog nedostatka većine u lokalnoj Skupštini opštine.

„Kao odbornik u Skupštini opštine Preševo, da bi sprečio političku blokadu , podržaću lokalnu vlast da završi svoj četvorogodišnji mandate“, napisao je Redžepi i dodao da će, kao nezavisni odbornik, podržati “ program Alternative za promene i predsednika te stranke I opštine Šćiprima Arifija.

Otkad je odbornica Alterenative za promene u Skupštini opštine Preševo Fetanete Mehmedi 17. januara obavestila organe Skupštine opštine da će ubuduće nastupati kao samostalna odbornica, u Preševu je počela intenzivna politička borba za formiranje većine u toj opštini. Borba se vodila i u lokalnim medijima i na društvenim mrežama. U ovom trenutku se čini da, bar za sada , većinu opet ima koalicija koju čine Alternativa za promene, Reforma za promene Demokratske partije Albanaca I Srpska lista.

U opoziciji su Partija demokratskog delovanja, Demokratska partija Albanaca I Demokratska unija doline. Opozicione stranke tvrde da se „još ništa ne zna “ oko većine u Skupštini opštine Preševo.

Povezani tekstovi