Advokati traže nastavak postupka zbog "otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora" 1Foto: EPA/ SRDJAN SUKI

Advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa sina nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Marka Miloševića, najavila je danas da će uložiti žalbu i tražiti da Apelacioni sud naloži Višem sudu da „nastavi postupak povodom otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora bez saglostnosti sudije i predsednika suda“.

U saopštenju kancelarije navodi se da je u tome što je kćer Slobodana Miloševića, Marija opozvala punomoćje kancelariji Tomanović, sud „našao izgovor“ da ne sudi dalje u postupku.

Kancelarija i dalje zastupa sina Marka Miloševića, navedeno je uz saopštenmju uz ocenu da se postupak se ne sme obustavljati, a da sud ne pozove naslednike Miloševića ili njihove punomoćnike.

„Okolnost da je jedan naslednik Slobodana Miloševića, kćer Marija opozvala punomoćje kancelariji Tomanović ne isključuje validnost punomoćja drugog naslednika, sina Marka koji je ovlastio kancelariju Tomanović da nastavi postupak“, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u takvoj situaciji sud nije smeo da ne pozove na glavni pretres ni naslednike, ni punomoćnika jednog od naslednika i da tako „nađe izgovor da ne sudi dalje“. U saopštenju se navodi da „postupak povodom otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora bez saglasnosti sudije i predsednika suda traje skoro 19 godina“ i da je bilo praćeno „brojnim nezakonitim izgovorima suda da uskrate pravdu Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici“.

„Sud je istrajavao u neprihvatanju stava oštećenih da nema tog političkog interesa zbog kojeg bi smeo građanin Srbije da bude izveden iz pritvora suprotno odluci suda i predat predstavnicima Tribunala bez postupka, bez prava na žalbu, bez prava na zakon i Ustav“, navodi se u saopštenju i dodaje da su odluke vlasti o predaji Miloševića proglašene neustavnim.

Kancelarija Tomanović će tražiti i da Apelacioni sud naloži Višem sudu da nastavi postupak i donese odluku da otimanje u ime politike nije dozvoljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari