Albahari (PSG): Zamrznuti konflikt Beograda i Prištine odgovara vlastima u Srbiji 1

– Suštinski i Beograd i Priština se ponašaju kao da su u zamrznutom konfliktu, a to svakako ne pomaže ljudima na Kosovu i predstavlja prepreku za nastavak evropskih integracija, što očigledno najviše odgovara vlasti u Beogradu – rekao je za Danas Natan Albahari, međunarodni sekretar i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana povodom odgovora zvaničnog Beograda na tenzije na Severu Kosova.

Povodom zaključaka sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost ali i aktuelne situacije na Kosovu, Natan Albahari, međunarodni sekretar i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana, ističe za Danas da je Srbija još jednom na netransparentan način odbila rešenje za problem Kosova, te da će situacija ostati na nivou zamrznutog konflikta, što je, prema njegovoj oceni, u interesu vlastima u Beogradu.

– Srbija je ponovo odbila rešenje, koje niko nije video i o kom niko ništa ne zna, kao što niko ne zna šta sve podrazumevaju sporazumi koje je naša vlast do sada potpisala u Briselu. Umesto što se obraćamo EU oko toga da li postoji Briselski sporazum ili ne, bolje bi bilo da je Srpska lista u Skupštini i Vladi u kojima je već osam godina, insistirala na implementaciji, umesto što se bavila ličnim bogaćenjem lidera i obračunom sa neposlušnima što je rezultiralo ubistvom Olivera Ivanovića – naveo je Albahari.

On je podsetio i da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo dovoljno vremena u kome su i jedna i druga strana „razvlačile“ implementaciju potpisanog, a obe su se hvalile kako će taj sporazum doneti boljitak za građane, kako je ukazao Albahari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari